14 Korrik 2020

Renault Laguna e ristilizuar

Paris, 1 dhjetor - Renault ka prezantuar modelin e ri-stilizuar Laguna, i cili pritet të pranohet mjaft mirë në treg.

Aty janë edhe motorët e ri, sistemi 4Control dhe një paletë më e pasur e pajisjeve. Ri-stilizimi i Laguna-s mund të vërehet më shumë në pjesën e përparme – mbrojtësi i ri, masak e re, dritat e reja.

Prapa janë dritat LED dhe kapaku i ri-dizajnuar i bagazhit. Interieri i ri është një përmirësim tjetër në Laguna.

Materialet e reja dhe ngjyrat janë zgjedhur në atë mënyrë që brendia të jetë në nivelin e klasës Premium.

Të rinj janë edhe ekranet për prezantimin e informatave të sistemit audio dhe të navigacionit.

Laguna e re sikurse paraardhësit, do të vazhdoj të ofroj karakteristika të shkëlqyeshme të vozitjes, në kombinim me rehatinë superiore. Në këtë do të ndihmoj sistemi i tërheqjes me katër rrota 4Control.

Gama e motorëve do të jetë e gjerë, ku ata me naftë janë ai 1.5 dCi me 110 ps dhe 2.0 dCi me 130, 150, 175 apo 180 ps, derisa ata me benzinë janë ai 2.0 me 140 ps dhe 2.0 turbo me 170 ps.

Kalendari

Ngjarjet e datës 14 Korrik 2020 - Vazhdimi i seancës plenare të Kuvendit në të cilën raporton Kryeministri lidhur me menaxhimin e pandemisë COVID-19. (Salla e Kuvendit, ora 10:00)

- Ministria e Infrastrukturës mban konferencë për media, në të cilën do të prezantohet raporti "Dekada e sigurisë 2010-2019" si dhe do të bëhet edhe prezantimi i përgatitur nga Policia e Kosovës, të ashtuquajtur:" Gjendja e sigurisë në trafikun rrugor". (Ndërtesa e Ministrisë sē Infrastrukturës, ora 10:00)

- Fondi për të Drejtën Humanitare Kosovë organizon konferencën online me temën “Sfidat në procedimin e krimeve të luftës në Kosovë-cila është rrugëdalja?” (zoom.us/j/93560389814, ora 10:30)

- Mbahet mbledhja e Qeverisë së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 11:00)

 - Mbahet dëgjimi publik për përgatitjen e buxhetit për vitin 2021 dhe kornizës afatmesme 2021-2023 me grupin e Grave-Buxhetimi gjinor dhe të gjithë OJQ-të (Salla e mbledhjeve të Kuvendit Komunal të Rahovecit, ora 15:00)

- Në prani të Ambasadorit Gjerman, Christian Heldt dhe drejtori të GIZ, David Oberhuber do të nënshkruhet një partneritet publik-privat midis GIZ dhe Kolegjit Heimerer me qëllimi zbatimin e masave të menaxhimit të higjienës sipas hulumtimit më të fundit të Covid-19 që do të rrisë në mënyrë të konsiderueshme sigurinë e pacientëve dhe stafit në spitalet publike në Kosovë dhe do të parandalojë përhapjen e koronavirusit brenda këtyre institucioneve. (Tek Kolegji Heimerer, ora 15:00)

- Mbahet dëgjimi publik me Biznese të komunës së Rahovecit. (Salla e mbledhjeve të Kuvendit Komunal të Rahovecit, ora 16:00)

-  Demokraci për Zhvillim organizon  sallonin e radhës me temën “Ndikimi i pandemisë në punësimin e grave”. (Përmes platformës Google Meet, ora 17:00)

-  Ambasada e Francës permes rrjeteve sociale kremton Festën kombëtare franceze. (https://www.facebook.com/FranceauKosovo/,  ora 18:00)