08 Korrik 2020

Prodhimi i fabrikave në SHBA ulet për herë të parë në tre vjet

New York, 5 shtator - Tensionet tregtare ndërmjet ShBA-së e Kinës dhe rritja e ngadaltë globale po ndikojnë mbi ekonominë amerikane, duke ulur prodhimin e fabrikave në gusht për herë të parë në tre vjet.

Një studim i Institutit për Menaxhimin e Furnizimit (ISM) tregon se prodhimi i fabrikave dhe porositë e reja në ShBA ranë ndjeshëm muajin e kaluar dhe tani po zvogëlohen.

Treguesi i prodhimit i ISM-së u ul në 49.1 në gusht, nga 51.2 në korrik, vlera më e ulët që nga janari i vitit 2016.

Një vlerë nën 50 tregon tkurrje të sektorit.

Raporti vlerëson se prodhimi mund të vazhdojë të ketë vështirësi, duke krijuar shqetësime për rënie ekonomike.

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 Korrik 2020

- Komisioni për Buxhet dhe Transfere shqyrton në parim Projektligjin  për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit mbi Ndarjet Buxhetore për Buxhetin e Republikës së Kosovës për vitin 2020. (Ndërtesa e Kuvendi, salla C301, ora 10:00)

- Nënshkruhet Memorandumi i Bashkëpunimit në mes të Ministrisë së Drejtësisë, Rrjetit të Grave të Kosovës, Shoqatës “Rrjeti i Shitësve me Pakicë”, i cili qëllim kryesor ka krijimin e lehtësirave në punësim, të personave të strehuar në strehimoret e dhunës në familje dhe të mbijetuarat/it e dhunës seksuale gjatë luftës. (Hapësirat e Ministrisë së Drejtësisë, kati i 9-të, salla 914, ora 11:00)

- Komuna mban dëgjim publik me banorët të fshatrave Çifllak, Polluzhë dhe Dobidol për përgatitjen e buxhetit për vitin 2021 dhe kornizës afatmesme 2021-2023. (Objekti i Shkollës Fillore të Mesme të Ulët ”Rilindja”në fshatin Çifllak, ora 19:00)

- Komuna mban dëgjim publik me banorët të fshatrave Kramovik, Guri i Kuq dhe Mrasor për përgatitjen e buxhetit për vitin 2021 dhe kornizës afatmesme 2021-2023. (Objekti i Shkollës  Fillore të Mesme të Ulët “Mustafë Ibishi” në fshatin Kramovik, ora 20:00)