14 Korrik 2020

Pasanikë kinezë të etur për vera kulmore

Pekin, 5 janar - Pas kërkesës gjithnjë e më të madhe të çantave të disenjuara, kostumeve italiane dhe automobilave të shpejt, verat e shtrenjta italiane dhe franceze, sipas pritjeve do të duhej të bëhen shtesa e ardhshme e kinezëve të pasur.

Në Shangaj, qendra financiare e Kinës, hapen gjithnjë e më shumë shitore të verës ku mund të blihen vera të mira, ndërsa pasanikët e rinj kinezë pas përfundimit të obligimeve të punës për një shishe verë shpenzojnë edhe nga 152 dollarë.

Derisa Kina e zhvillon tregun vendor të verës, ekspertët nga kjo sferë shprehen se është shumë më fisnike të pihen vera të shtrenjta importuese. Ata parashikojnë se shitja e tyre do të dyfishohet gjatë pesë viteve të ardhshme.

Verat më të kërkuara franceze janë „Chateau Lafite Rothschild“ me çmim fillestar prej 1.000 dollarëve amerikanë dhe „Chateau Latour

Kalendari

Ngjarjet e datës 14 Korrik 2020 - Vazhdimi i seancës plenare të Kuvendit në të cilën raporton Kryeministri lidhur me menaxhimin e pandemisë COVID-19. (Salla e Kuvendit, ora 10:00)

- Ministria e Infrastrukturës mban konferencë për media, në të cilën do të prezantohet raporti "Dekada e sigurisë 2010-2019" si dhe do të bëhet edhe prezantimi i përgatitur nga Policia e Kosovës, të ashtuquajtur:" Gjendja e sigurisë në trafikun rrugor". (Ndërtesa e Ministrisë sē Infrastrukturës, ora 10:00)

- Fondi për të Drejtën Humanitare Kosovë organizon konferencën online me temën “Sfidat në procedimin e krimeve të luftës në Kosovë-cila është rrugëdalja?” (zoom.us/j/93560389814, ora 10:30)

- Mbahet mbledhja e Qeverisë së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 11:00)

 - Mbahet dëgjimi publik për përgatitjen e buxhetit për vitin 2021 dhe kornizës afatmesme 2021-2023 me grupin e Grave-Buxhetimi gjinor dhe të gjithë OJQ-të (Salla e mbledhjeve të Kuvendit Komunal të Rahovecit, ora 15:00)

- Në prani të Ambasadorit Gjerman, Christian Heldt dhe drejtori të GIZ, David Oberhuber do të nënshkruhet një partneritet publik-privat midis GIZ dhe Kolegjit Heimerer me qëllimi zbatimin e masave të menaxhimit të higjienës sipas hulumtimit më të fundit të Covid-19 që do të rrisë në mënyrë të konsiderueshme sigurinë e pacientëve dhe stafit në spitalet publike në Kosovë dhe do të parandalojë përhapjen e koronavirusit brenda këtyre institucioneve. (Tek Kolegji Heimerer, ora 15:00)

- Mbahet dëgjimi publik me Biznese të komunës së Rahovecit. (Salla e mbledhjeve të Kuvendit Komunal të Rahovecit, ora 16:00)

-  Demokraci për Zhvillim organizon  sallonin e radhës me temën “Ndikimi i pandemisë në punësimin e grave”. (Përmes platformës Google Meet, ora 17:00)

-  Ambasada e Francës permes rrjeteve sociale kremton Festën kombëtare franceze. (https://www.facebook.com/FranceauKosovo/,  ora 18:00)