13 Nëntor 2019

Mercedesi “SLS AMG E-Cell”, me energji elektrike

Frankfurt, 4 korrik - Prototipi SLS AMG E-Cell, na tregon se çfar mund të pritet nga ky model, që në seri dë të fillojë të prodhohet nga viti 2013.

Gjatë prezantimit të parë të “SLS AMG”, Mercedes na paralajmëroi që së shpejti do ta lansojë edhe tipin “binjak” të ngjajshëm me këtë model, por që do të ketë si burim energjie – Rrymën.

Brenda tij, do të punojnë katër elektro-motorë, që në total do të mundësojnë 526 kuaj fuqi. Në çdo aks, janë të kyçur nga dy elektro-motorë, që energjinë e tërheqin nga bateritë me jone litiumi, prej 400 volt.

Ky prototip elektrik “SLS AMG”, mund të arrij në 100 km / h për 4 sekonda dhe pa shkarkuar aspak gazra të dëmshme, garantojnë ekspertët nga Mercedes.

Kalendari

Ngjarjet e datës 14 nëntor 2019

- Save the Children në bashkëpunim me Minstrinë e Arsimit dhe Institutin Pedagogjik organizojnë diten e dytë të konferencës ndërkombëtare ‘Fuqizimi i Kujdesit, Zhvillimit dhe Edukimit në Fëmijërinë e Hershme’. (Hotel Sirius, ora 9:30) 

- Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit organizon ceremoninë e certifikimit të pjesëmarrësve nga aktivitetet “Opportunity Scouting” dhe “Skema e Praktikës në Punë në Sektorin e Shitjes me Pakicë”. (Menza Ramiz Sadiku, ora 10:00)

- Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë, Misioni në Kosovë në bashkëpunim me Zyren e Komisionerit për gjuhët organizon ngjarjen e ndarjes  së çmimit “Praktika më e mirë në zbatimin e Ligjit për përdorimin e gjuhëve”. (Biblioteka Kombëtare e Kosovës “Pjetër Bogdani”, ora 11:00)

- Ndërmarrja “Dekoriti” organizon shënimin e përvjetorit të 30-të, me ç’rast do të lansojë linjën e re të prodhimit me dru masiv për interier. (Dekoriti ne fshatin Konjuh të komunës së Lipjanit, ora 13:45)

- Udhëheqja e Sindikatës së Pavarur e Sektorit Privat të Kosovës mban takim me kryetarë të disa shoqatave ku do mirët vendim për fillimin e protestave dhe grevave për punëtorët e sektorit privat lidhru me rritjen e pagave dhe zbatimi i ligjit të punës, marrëveshjes kolektive etj. (Zyret e BSPK–së, ora 14:00)

- Medica Gjakova, me mbështetjen e Bashkëpunimit Gjerman për Zhvillim organizon promovimin e librit “Unë jam Anemone”, i pari i këtij lloji i shkruar në Kosovë i publikuar nga Medica Gjakova. (Shkolla e muzikës “Prenk Jakova” në Gjakovë, ora 18:00)