13 Nëntor 2019

Maqedoni, zvogëlohet numri i punëtorëve në industri

Shkup, 30 prill - Numri i punëtorëve në industri në muajin mars të vitit 2010 është zvogëluar për 6.5 për qind në krahasim me muajin e njëjtë të vitit të kaluar.

Sipas të dhënave të Entit shtetëror për statistikë, numri i punëtorëve në sektorin Nxjerrje të xeheve dhe gurit në mars të vitit 2010, në krahasim me vitin 2009, është zvogëluar për 7.6 për qind.

 

Në industrinë përpunuese është zvogëluar për 6.8 për qind dhe në sektorin Furnizim me energji elektrike, gaz dhe ujë është zvogëluar për 2.3 për qind.

Numri i punëtorëve në industri në Maqedoni gjatë muajit mars të vitit 2010, në krahasim me numrin mesatar të punëtorëve të vitit 2005, është zvogëluar për 16 për qind. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 14 nëntor 2019

- Save the Children në bashkëpunim me Minstrinë e Arsimit dhe Institutin Pedagogjik organizojnë diten e dytë të konferencës ndërkombëtare ‘Fuqizimi i Kujdesit, Zhvillimit dhe Edukimit në Fëmijërinë e Hershme’. (Hotel Sirius, ora 9:30) 

- Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit organizon ceremoninë e certifikimit të pjesëmarrësve nga aktivitetet “Opportunity Scouting” dhe “Skema e Praktikës në Punë në Sektorin e Shitjes me Pakicë”. (Menza Ramiz Sadiku, ora 10:00)

- Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë, Misioni në Kosovë në bashkëpunim me Zyren e Komisionerit për gjuhët organizon ngjarjen e ndarjes  së çmimit “Praktika më e mirë në zbatimin e Ligjit për përdorimin e gjuhëve”. (Biblioteka Kombëtare e Kosovës “Pjetër Bogdani”, ora 11:00)

- Ndërmarrja “Dekoriti” organizon shënimin e përvjetorit të 30-të, me ç’rast do të lansojë linjën e re të prodhimit me dru masiv për interier. (Dekoriti ne fshatin Konjuh të komunës së Lipjanit, ora 13:45)

- Udhëheqja e Sindikatës së Pavarur e Sektorit Privat të Kosovës mban takim me kryetarë të disa shoqatave ku do mirët vendim për fillimin e protestave dhe grevave për punëtorët e sektorit privat lidhru me rritjen e pagave dhe zbatimi i ligjit të punës, marrëveshjes kolektive etj. (Zyret e BSPK–së, ora 14:00)

- Medica Gjakova, me mbështetjen e Bashkëpunimit Gjerman për Zhvillim organizon promovimin e librit “Unë jam Anemone”, i pari i këtij lloji i shkruar në Kosovë i publikuar nga Medica Gjakova. (Shkolla e muzikës “Prenk Jakova” në Gjakovë, ora 18:00)