04 Mars 2021

Maqedoni, Numri i punëtorëve në industri zvogëlohet për 7,6 %

Shkup, 30 mars - Numri i punëtorëve në industri në shkurt të vitit 2010, krahasuar me muajin e njëjtë të vitit paraprak, është zvogëluar për 7,6 për qind, publikoi Enti Shtetëror për Statistikë.

Rënie më të madhe në shkurt të vitit 2010 është shënuar në sektorin Nxjerrje të xeheve dhe gurëve në vit për 8,3 për qind, në Industrinë e përpunimit për 8,1 për qind dhe në sektorin e Furnizimit të energjisë elektrike, gazit dhe ujit për 3,0 për qind.

Indeksi i numrit të i punëtorëve në industrinë gjatë periudhës janar-shkurt të vitit 2010, në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar është zvogëluar për 7,4 për qind.

Numri i punëtorëve në industrinë e Republikës së Maqedonisë në shkurt të vitit 2010 në krahasim me numrin mesatar të punëtorëve prej vitit 2005 është zvogëluar për 16,3 për qind.

Kalendari

Ngjarjet e datës 4 Mars 2021

 - Guvernatori i BQK-së Femi Mehmeti takohet me përfaqësuesit e bankave. (Ndërtesa e BQK-së, ora 10:00 - mediat mund te marrin pamje)

- Oda e Mjekëve të Kosovës ndan mirënjohje për mjekët në pension dhe për institucionet shëndetësore që kanë kontribuar në luftën kundër Covid-19. (Amfiteatri i Telemjekësisë në QKUK, ora 10:00)

- Guvernatori i BQK-së Femi Mehmeti takohet me shoqatat e bizneseve. (Ndërtesa e BQK-së, ora 14:00 - mediat mund te marrin pamje)

- Dogana e Kosovës organizon konferencë për shtyp ku do të paraqiten rezultatet e doganës gjatë dy muajt e parë të vitit 2021 dhe luftimi i kontrabandës dhe informalitetit në muajt e fundit. (Drejtoria e doganës në lagjjen Emshir, ora 14:00)   

- Guvernatori i BQK-së Femi Mehmeti mban konferencë për media. (Ndërtesa e BQK-së, ora 15:00)