01 Qershor 2020

MAP dhe MMPH, nënshkruan Memorandum Mirëkuptimi

Prishtinë, 2 qershor - Ministrja e Administratës Publike znj. Edita Tahiri, dhe Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Mahir Jaggjillar nënshkruan një memorandum mirëkuptimi.

Qëllimi i këtij memorandumi është realizimi i vendimit të Qeverisë së Kosovës nr. 04 / 6, që ka për objektiv kryesore kalimin e përgjegjësive dhe kompetencave për Agjencinë Kadastrale të Kosovës, nga Ministria e Administratës Publike, në Ministrinë e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor.

Pra AAK, tash e tutje do të vazhdoj punën konform ligjit dhe kompetencave, në kuadër të MMPH-së.

Pas nënshkrimit, të dy ministrat u shprehen gatshëm për intenfsikimin e bashkëpunimit, i cili do të kontribuoj për të mirën e institucioneve vendore dhe për të gjithë qytetarët e saj.

Ndërsa Memorandumi i Mirëkuptimit ka hyrë në fuqi që nga momenti i nënshkrimit. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 Qershor 2020

- Për nder të Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve 1 qershorit, kompania ndërtimore “Qami Construction” do të dhurojë gjak në Qendrën e Transfuzionit të gjakut dhe bën shpërndarjen e dhuratave për fëmijët të cilat janë të shtrirë në Klinikën e Pediatrisë. (Qendra e Transfuzionit të gjakut në QKUK, ora 9:00)

- Në Ditën Ndërkombëtare të Fëmijëve, KOMF organizon konferencën për media për publikimin e Raportit të Monitorimit “Komuna Ime, e Drejta Ime Sociale”. (Hotel Sirius, ora 10:00)

- Në kuadër të Javës së Gjelbër, Komuna e Prishtinës do të organizojë mbjelljen e drunjëve. (Kampusi Universitar të Universitetit të Prishitnë, ora 11:00)

- Komisioni për Ekonomi, Punësim, Tregti, Industri, Ndërmarrësi dhe Investime Strategjike, shqyrton Raportin vjetor të Agjencisë Kosovare të Privatizimit – AKP për vitin 2019. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 11:00)
 
- Instituti për Zhvillimin e Politikave Sociale (IZHPS), me financimin nga FES, publikon hulumtimin “Qasja në mësimin online dhe kushtet e jetesës për familjet përfituese të Skemës së Asstencës Sociale gjatë Covid-19. (Hotel Sirius, ora 11:45)

- Qendra për Këshillim, Shërbime Sociale dhe Hulumtime prezanton hulumtimit “A po ndryshon koncepti i atësisë në Kosovë?”. (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdlUfSJPvTqynWzbxg2lXiq2Csq7vFeKnBg_kVgfvyHCkfpkQ/viewform,  ora  16:00)