10 Korrik 2020

Honda me model të ri dhe të lirë hibrid

Tokio, 9 gusht - Koncerni japonez i automobilave Honda po përgatitet që në tetor në tregun në Japoni ta lëshojë në shitje modelin e ri hibrid, që do të jetë më i liri në treg, njoftuan mediat lokale, të cituara nga agjencitë.

Modeli i ri “Fit” do të kushtojë rreth 1,6 milionë jenë (përafërsisht 18.500 dollarë). Rekordi paraprak ishte gjithashtu i Hondas – modeli “Insajt”, ndërsa shitej për 1,9 milionë jenë (rreth 22.000 dollarë).

Shpenzimi i derivatit në motorin elektrik-benzinë i modelit të ri do të jetë 2,5 litra në 100 kilometra.

Vendimi i Hondës që në tetor ta lëshojë në shitje modelin e ri hibrid lidhet me skadimin e afatit të programit për stimulim të blerësve të automobilave ekologjikë të parrezikshëm përmes çmimeve jashtëzakonisht të ulura.

Kalendari

Ngjarjet e datës 10 Korrik 2020

- Drejtoria e Turizmit dhe Zhvillimit Ekonomik do të bëjë hapjen e Qendrës Artizanale në Prizren, ku do të mbahen pesë kurse të ndryshme si: Djegie ne Dru, Reliev në letër, Rrobaqepje, Punim të Shajakut si dhe Dizajnimi i Veshjeve Moderne. (ish objektin e Megasportit në qendër të Prizrenit, ora 11:00)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi do të vizitojë Komunën e Gjakovës ku do të takohet me Kryetarin e Komunës së Gjakovës Ardian Gjini. (Komuna e Gjakovës, ora 11:00)

- Vazhdimi i seancës plenare të Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Salla e Kuvendit, ora 11:00)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi dhe Kryetari i Komunës së Gjakovës Ardian Gjini vizitojnë Ndërmarrjen publike ‘’KRU Gjakova’’. (Gjakovë, ora 11:30)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi dhe Kryetari i Komunës së Gjakovës Ardian Gjini vizitojnë Impiantin e Trajtimit të Ujërave të Ndotura projekt që është duke u realizuar në Komunën e Gjakovës. (Gjakovë, ora 11:50)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi dhe Kryetari i Komunës së Gjakovës Ardian Gjini vizitojnë ndërmarrjen publike Ngrohtorja e Qytetit – ndërtimi i Ngrohtores së re të qytetit Impianti I koogjenerimit me biomasë, projekt që është duke u realizuar në Komunën e Gjakovës. (Gjakovë, ora 12:20)

- Mbahet seanca plenare e Kuvendit të Republikës së Kosovës në të cilën raporton Kryeministri lidhur me menaxhimin e pandemisë COVID-19. (Salla e Kuvendit, ora 16:00)