10 Korrik 2020

Gjermanët, park industrial në Shëngjin

Tiranë, 25 korrik - Kompania gjermane “ATX International Tirana” do të ndërtojë me koncension parkun industrial të Shëngjinit. Kontrata për ndërtimin e këtij parku dhe shfrytëzimin për 35 vjet është nënshkruar në ministrinë e ekonomisë nga ministri Dritan Prifti dhe Robert Goldman përfaqësues i kompanisë ndërtuese.

“Është një marrëveshje e cila parashikon rreth 17 milionë euro investime në vilën e këtij parku industrial dhe kësaj zone ekonomike. Një periudhë funksioni koncensionare 35 vjet. Atje parashikohen të bëhen disa investime, që ke magazinimet deri tek thithja e investitorëve për prodhime të teknologjive të larta” tha Prifti.

“Zbatimi i kësaj konktrate konçensionare do të nxisë punësimin, zhvillimin afatgjatë dhe do të tërheqë investitorët në këtë rajon. “Ky projekt është i rëndësishëm jo vetëm për zhvillimin e pjesës veriore të Shqipërisë, por është i një rëndësie të veçantë edhe për bashkëpunimin në fushën e zhvillimit të vendeve të rajonit, Shqipëri, Maqedoni, Kosovë” tha Goldman.

Ministri Prifti garantoi kompaninë se qeverinë shqiptare do të jetë një partner të sigurt dhe serioz, për t’i mbështetur ata në iniciativën investuese në Shqipëri.

Kalendari

Ngjarjet e datës 10 Korrik 2020

- Drejtoria e Turizmit dhe Zhvillimit Ekonomik do të bëjë hapjen e Qendrës Artizanale në Prizren, ku do të mbahen pesë kurse të ndryshme si: Djegie ne Dru, Reliev në letër, Rrobaqepje, Punim të Shajakut si dhe Dizajnimi i Veshjeve Moderne. (ish objektin e Megasportit në qendër të Prizrenit, ora 11:00)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi do të vizitojë Komunën e Gjakovës ku do të takohet me Kryetarin e Komunës së Gjakovës Ardian Gjini. (Komuna e Gjakovës, ora 11:00)

- Vazhdimi i seancës plenare të Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Salla e Kuvendit, ora 11:00)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi dhe Kryetari i Komunës së Gjakovës Ardian Gjini vizitojnë Ndërmarrjen publike ‘’KRU Gjakova’’. (Gjakovë, ora 11:30)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi dhe Kryetari i Komunës së Gjakovës Ardian Gjini vizitojnë Impiantin e Trajtimit të Ujërave të Ndotura projekt që është duke u realizuar në Komunën e Gjakovës. (Gjakovë, ora 11:50)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi dhe Kryetari i Komunës së Gjakovës Ardian Gjini vizitojnë ndërmarrjen publike Ngrohtorja e Qytetit – ndërtimi i Ngrohtores së re të qytetit Impianti I koogjenerimit me biomasë, projekt që është duke u realizuar në Komunën e Gjakovës. (Gjakovë, ora 12:20)

- Mbahet seanca plenare e Kuvendit të Republikës së Kosovës në të cilën raporton Kryeministri lidhur me menaxhimin e pandemisë COVID-19. (Salla e Kuvendit, ora 16:00)