26 Maj 2020

Fillon implementimi i fazës së parë të projektit të Petroll Sllovenia

Prishtinë, 8. qershor – Ministri i Jashtëm i Sllovenisë, Samuel Zhbogar gjatë vizitës së nesërme në Kosovë do të vendos gurë themelin e ndërtimit të pajimeve për deponim te derivateve të naftës ne fshatin Dobrevë të Komunës se Fushë Kosovës, investitor të së cilit janë Oti Petrol nga Prishtina dhe Petroll Sllovenia nga Lubjana.

Ministri Zhbogar do te ketë takime me kryeministrin e Kosovës, Hashim Thaçi, ministri e jashtëm Skënder Hyseni dhe me u.d. të kryetarit të Odës Ekonomike të Kosovës, Safet Gërxhaliu.

Marrëveshja për realizimin  e këtij dhe disa projekteve tjera është nënshkruar gjatë vizitës së kryetarit të Sllovenisë Danilo Tyrk në Kosovë vitin e kaluar dhe kap shumën prej 30 milion euro.

Realizimi i këtij projekti paraqet implementimin e fazës së parë të kësaj marrëveshje.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 26 Maj 2020 - Komisioni për Integrim Evropian diskuton lidhur me përmbushjen e obligimeve të Kosovës, në procesin e liberalizimit të vizave dhe shqyrton raportin e Ministrisë së Integrimit Evropian lidhur me financimin e Kosovës nga BE-ja, në luftimin e COVID-19. (Ndërtesa e Kuvendit, N303, ora 11:00)  

- Komisioni për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale takohet me Sekretarin e Ministrisë së Shëndetësisë, Naim Bardiqi. (Ndërtesa e Kuvendit, N302, ora 11:00)

- Komisioni për Ekonomi, Punësim, Tregti, Industri, Ndërmarrësi dhe Investime Strategjike shqyrton Raportin Vjetor të Zyrës së Rregullatorit të Energjisë (ZRrE) për vitin 2019. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 11:00)

- Presidenti i vendit, Hashim Thaçi,  do ta vizitojë Oden Ekonomike të Kosovës. (Lokalet e OEK-ut, ora 11:30)

 - Kryetari i AAK-së, Ramush Haradinaj, merr pjesë në ceremoninë e zbulimit të lapidarit të dëshmorit Luan Qerimaj dhe 4 dëshmorëve tjerë, në Gllogjan. (Te vendi i quajtur Lejthia, Gllogjan, Deçan, ora 11:30)

- Instituti Demokraci për Zhvillim Sfidat dhe nevojat e nënave vetë-ushqyese në kohë (pas)pandemie”  (Përmes platformës online, Google Meet, ora 17:00 - https://forms.gle/HAxFHsHEScpDdMx99)