14 Korrik 2020

Fabrikat gjermane për automobila do të punojnë edhe gjatë festave

Berlin, 24 dhjetor - Punëtorët në fabrikat gjermane për automobila festat e krishtlindjeve do t’i kalojnë në repartet ku do të bëjnë dhurata për të tjerët, gjë që nuk do të bie vështirë.

Fabrikat udhëheqëse për automjete motorike tërhoqën një hap të rrallë dhe zvogëluan numrin e ditëve të festave në fund të vitit për të dalë në krye me porositë rritja e të cilave e reflekton shërimin e fuqishëm të ekonomisë nga recesioni.

Në jehonën e krizës financiare botërore, prodhuesit gjermanë të automobilave i shfrytëzonin festat në fund të vitit për t’i mbyllur repartet dhe për t’i zvogëluar shpenzimet. Por, sivjet, disa nga fabrikat e BMË-së dhe i Dajmler-it do të punojnë edhe gjatë periudhës ndërmjet Krishtlindjeve dhe Vitit të Ri.

Shoqata e prodhuesve të automobilave VDA pret që Gjermania deri në fund të vitit të prodhojë 5,5 milionë automjete, 11 për qind më shumë sesa vitin e kaluar dhe po aq në vitin 2008. Rritjen e nxitë kërkesa e madhe nga Azia, veçanërisht nga Kina. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 14 Korrik 2020 - Vazhdimi i seancës plenare të Kuvendit në të cilën raporton Kryeministri lidhur me menaxhimin e pandemisë COVID-19. (Salla e Kuvendit, ora 10:00)

- Ministria e Infrastrukturës mban konferencë për media, në të cilën do të prezantohet raporti "Dekada e sigurisë 2010-2019" si dhe do të bëhet edhe prezantimi i përgatitur nga Policia e Kosovës, të ashtuquajtur:" Gjendja e sigurisë në trafikun rrugor". (Ndërtesa e Ministrisë sē Infrastrukturës, ora 10:00)

- Fondi për të Drejtën Humanitare Kosovë organizon konferencën online me temën “Sfidat në procedimin e krimeve të luftës në Kosovë-cila është rrugëdalja?” (zoom.us/j/93560389814, ora 10:30)

- Mbahet mbledhja e Qeverisë së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 11:00)

 - Mbahet dëgjimi publik për përgatitjen e buxhetit për vitin 2021 dhe kornizës afatmesme 2021-2023 me grupin e Grave-Buxhetimi gjinor dhe të gjithë OJQ-të (Salla e mbledhjeve të Kuvendit Komunal të Rahovecit, ora 15:00)

- Në prani të Ambasadorit Gjerman, Christian Heldt dhe drejtori të GIZ, David Oberhuber do të nënshkruhet një partneritet publik-privat midis GIZ dhe Kolegjit Heimerer me qëllimi zbatimin e masave të menaxhimit të higjienës sipas hulumtimit më të fundit të Covid-19 që do të rrisë në mënyrë të konsiderueshme sigurinë e pacientëve dhe stafit në spitalet publike në Kosovë dhe do të parandalojë përhapjen e koronavirusit brenda këtyre institucioneve. (Tek Kolegji Heimerer, ora 15:00)

- Mbahet dëgjimi publik me Biznese të komunës së Rahovecit. (Salla e mbledhjeve të Kuvendit Komunal të Rahovecit, ora 16:00)

-  Demokraci për Zhvillim organizon  sallonin e radhës me temën “Ndikimi i pandemisë në punësimin e grave”. (Përmes platformës Google Meet, ora 17:00)

-  Ambasada e Francës permes rrjeteve sociale kremton Festën kombëtare franceze. (https://www.facebook.com/FranceauKosovo/,  ora 18:00)