04 Korrik 2020

Bugatti Veyron më i tmerrshmi për nga harxhimet

SHBA, 28 nëntor - Modelin Bugatti Veyron zakonisht e zbukurojnë epitetet si ‘më i shpejti’, ‘më atraktivi’, ‘më ekskluzivi’, etj, por agjencia amerikane për ambientin, i ka dhënë epitetin ‘më i tmerrshmi’ dhe këtë sa i përket harxhimit të karburantit.

Gjatë vozitjes në qytet, ky model harxhon 29.4 L/100 km, ndërsa as në rrugë të hapur nuk është më mirë, 15.5 L/100 km.

Pas tij, sa i përket harxhimeve, radhiten Mercedes-Benz G55 AMG, Bentley Continental GTC, Bentley Continental Flying Spur, Rolls-Royce Phantom, Rolls-Royce Phantom Coupe dhe Rolls-Royce Drophead Coupe. Të gjithë këta, në regjimin e vozitjes në qytet, harxhojnë 21.4 L/100 km.

Në listën e veturave më ekonomike, prijnë Toyota dhe Honda. Modeli Toyota Prius ka harxhim prej vetëm 4,6 L/100 km në qytet.

Kalendari

Ngjarjet e datës 4 Korrik 2020

- Shoqata "Miqtë e Amerikës", do të organizojë aktivitet në nderim të 4 korrikut - Dita e Pavarësisë së SHBA ku aktiviteti fillon me pastrimin e sheshit Bill Clinton nga zjarrfikësat e Prishtinës. (Sheshit Bill Clinton, ora 10:00)

- Ministri i Infrastrukturës, Arban Abrashi do të bëjë shenjëzimin e shtigjeve të biçikletave në hyrje të Fushë-Kosovës, te rrethi i kazermës “Adem Jashari”, bashkë me grupin e çiklistëve “Marakli t’biçikletave”. (Parkingu i Ministrisë së Infrastrukturës, ora 10:00)

- Në nderim të 4 korrikut - Dita e Pavarësisë së SHBA pjestarët e Qendrës së Mjekësisë Urgjente të Prishtinë do ta ngrisin flamurin. (Sheshi Bill Clinton, ora 11:00)
 
- Kryeministri merr pjesë në fillmin e fushatë së korrje shirjeve në Kosovë. (Zona Industriale në fshatin Shirokë, Komuna e Suharekës, ora 14:00)