26 Maj 2020

“Avtovaz” ndërpreu prodhimtarinë për shkak të vapës

Moskë, 4 gusht - Temperaturat e pazakonshme të larta që kapluan Rusinëdetyroi udhëheqësinë e prodhuesit më të madh vendor të automobilave“Avtovaz” që përkohësisht ta ndërpresë prodhimtarinë.

Ndërprerja do të zgjasë një javë prej 2 deri 8 gusht, ndërsa punëtorët do të fitojnë dy të tretat e fitimit, në pajtim me rregullat ligjore.  

Të liruar nga obligimet e punës këtë javë janë të gjithë punëtorët të cilët janë drejtpërdrejt të lidhur me prodhimin e automobilave, pjesëve rezerve dhe produkteve tjera. Në punë do të shkojnë vetëm ata të punësuar që kanë obligime të paanulueshme.

Meteorologët rusë parashikojnë se zhiva në termometër në rajonin e Tolatit, ku është vendosur fabrika , këtë javë do të ngjitet deri në 45 gradë rekordë. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 26 Maj 2020 - Komisioni për Integrim Evropian diskuton lidhur me përmbushjen e obligimeve të Kosovës, në procesin e liberalizimit të vizave dhe shqyrton raportin e Ministrisë së Integrimit Evropian lidhur me financimin e Kosovës nga BE-ja, në luftimin e COVID-19. (Ndërtesa e Kuvendit, N303, ora 11:00)  

- Komisioni për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale takohet me Sekretarin e Ministrisë së Shëndetësisë, Naim Bardiqi. (Ndërtesa e Kuvendit, N302, ora 11:00)

- Komisioni për Ekonomi, Punësim, Tregti, Industri, Ndërmarrësi dhe Investime Strategjike shqyrton Raportin Vjetor të Zyrës së Rregullatorit të Energjisë (ZRrE) për vitin 2019. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 11:00)

- Presidenti i vendit, Hashim Thaçi,  do ta vizitojë Oden Ekonomike të Kosovës. (Lokalet e OEK-ut, ora 11:30)

 - Kryetari i AAK-së, Ramush Haradinaj, merr pjesë në ceremoninë e zbulimit të lapidarit të dëshmorit Luan Qerimaj dhe 4 dëshmorëve tjerë, në Gllogjan. (Te vendi i quajtur Lejthia, Gllogjan, Deçan, ora 11:30)

- Instituti Demokraci për Zhvillim Sfidat dhe nevojat e nënave vetë-ushqyese në kohë (pas)pandemie”  (Përmes platformës online, Google Meet, ora 17:00 - https://forms.gle/HAxFHsHEScpDdMx99)