01 Qershor 2020

Alfa 159 del këtë vit me ndryshime

Romë, 23 qershor - Alfa 159 del këtë vit, me ndryshime të vogla të projektimit, por me ndryshime të rëndësishmë në anën e brendshme.

Në mënyrë të veçantë në anën e brendshme ka shumë pajisje të reja, pëlhurë e re për ulëset, duke filluar nga niveli I pajisjeve Distinctive, të ofruara lëkura të shkëlqyera dhe që ka dy kombinime, pëlhurë me ngjyrë të zezë dhe ngjyrë bezh.

Risi janë katër pako të re të pajisjeve: dy kanë të bëjnë me komfortabilitetin e makinës, dhe dy të karakterit sportive në të cilat ende qëndron Alfa 159: Pak Comfort dhe Sport, kusht për nivelin e pajisjeve dhe paketa Komfort Plus dhe niveli TI kombinuar bashkë pajisje Distinctive.

I ri është edhe modeli Eco që ka goma me rezistencë të ulët në lëkundje, dhe ofron motor dizel 170 hp. Motori do të mbetet i njëjtë, vlen të përmendet motori i ri – 1,75 litra me turbo 200 hp, i cili do të ofroj performancë të lartë dhe tejet të ulët në konsumin e karburantit.

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 Qershor 2020

- Për nder të Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve 1 qershorit, kompania ndërtimore “Qami Construction” do të dhurojë gjak në Qendrën e Transfuzionit të gjakut dhe bën shpërndarjen e dhuratave për fëmijët të cilat janë të shtrirë në Klinikën e Pediatrisë. (Qendra e Transfuzionit të gjakut në QKUK, ora 9:00)

- Në Ditën Ndërkombëtare të Fëmijëve, KOMF organizon konferencën për media për publikimin e Raportit të Monitorimit “Komuna Ime, e Drejta Ime Sociale”. (Hotel Sirius, ora 10:00)

- Në kuadër të Javës së Gjelbër, Komuna e Prishtinës do të organizojë mbjelljen e drunjëve. (Kampusi Universitar të Universitetit të Prishitnë, ora 11:00)

- Komisioni për Ekonomi, Punësim, Tregti, Industri, Ndërmarrësi dhe Investime Strategjike, shqyrton Raportin vjetor të Agjencisë Kosovare të Privatizimit – AKP për vitin 2019. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 11:00)
 
- Instituti për Zhvillimin e Politikave Sociale (IZHPS), me financimin nga FES, publikon hulumtimin “Qasja në mësimin online dhe kushtet e jetesës për familjet përfituese të Skemës së Asstencës Sociale gjatë Covid-19. (Hotel Sirius, ora 11:45)

- Qendra për Këshillim, Shërbime Sociale dhe Hulumtime prezanton hulumtimit “A po ndryshon koncepti i atësisë në Kosovë?”. (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdlUfSJPvTqynWzbxg2lXiq2Csq7vFeKnBg_kVgfvyHCkfpkQ/viewform,  ora  16:00)