05 Korrik 2020

10 mijë punëtorë ndërtojnë Olimpiadën në Londër

Londër, 13 tetor - Më shumë se 10 mijë punëtorë punojnë në ndërtimin e Parkut Olimpik dhe fshatit sportiv për lojërat në Londër 2012.

Organizatorët e Olimpiadës, publikuan se parkun olimpik e ndërtojnë 6.243 punëtorë, ndërsa 4099 punojnë në fshatin që gjendet para kompleksit sportiv.

Kryetari i Drejtorisë ekzekutive të Lojërave Olimpike, Xhon Armit, ka thënë se aktivitetet rrjedhin sipas planit edhe përkundër gjendjes së keqe ekonomike në botë.

Më shumë se tri të katërtat e kapaciteteve furnizuese në fshatin olimpik kanë përfunduar, lajmëroi Armit.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 5 Korrik 2020

- Ministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Vlora Dumoshi Inspekton investimet në fushën e futbollit në fshatin Novosellë të Pejës. (Fshati Novosellë, ora 13:00)

- Kryeministri Avdullah Hoti pret në takim drejtuesit e institucioneve shëndetësore. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 13:00)

- Ministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Vlora Dumoshi viziton shpellën “Bukuroshja e Fjetun”, promovim i turizmit kulturor. (Pejë, ora 13:30)

 - Ministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Vlora Dumoshi viziton Garën ndërkombëtare e automobilizimit “Kulla 2020”. (Pejë, ora 15:30)