15 Nëntor 2019

ZRRE lëshon licencën afatgjate për prodhim të energjisë me erë “Kitka”

Prishtinë, 28 shkurt - Në mbledhjen e tij të tretë për këtë vit, të mbajtur sot Bordi i Zyrës së Rregullatorit për Energji (ZRRE) ka shqyrtuar 14 pika të Rendit të Ditës.

Pas shqyrtimit të kërkesës së shoqërisë “Air Energy” sh.p.k Bordi ka vendosur që të lëshojë Licencën afatgjate, për prodhim të energjisë elektrike nga parku me erë “Kitka”.

Ky vendim është marrë duke u mbështetur në Ligjet në fuqi dhe po ashtu pasi të njëjtës më parë i është lëshuar Autorizimi për ndërtim të kapacitetit gjenerues për ndërtimin e Parkut të erës me kapacitet prej 32.4 MW, si dhe pas sjelljes së Lejes Mjedisore të lëshuar nga Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapsinor.

Në këtë mbledhje, Bordi gjithashtu ka aprovuar kërkesën e “HEP KS” SHPK për ndryshimin e emrit në Licencën për Furnizim me Energji Elektrike nga “HEP KS” SHPK  në “HEP-ENERGJIA” SHPK.

Bordi ka shqyrtuar dhe ka aprovuar në këtë mbledhje kërkesat për shtyrje të Afateve të vlefshmërisë së Vendimeve për Autorizimet Finale të shoqërive:

·  2 Korriku SH.P.K., për vazhdimin e punimeve për finalizimin e Projektit HC “Soponica” me kapacitet të instaluar prej 1.3 MW, në komunën e Kaçanikut;

· HIDROENERGJI SH.P.K., për vazhdimin e punimeve për finalizimin e Projekteve HC “Lepenci 1” me kapacitet të instaluar prej 9.98 MW, në Han të Elezit dhe HC “Lepenci 3” me kapacitet të instaluar prej 9.998 MW në komunën e  Kaçanikut;

· “MATKOS GROUP” SH.P.K.,  për finalizimin e Projekteve HC “Sharri” me kapacitet të instaluar prej 6.45 MW dhe HC “Shtërpce” me kapacitet të instaluar prej 5.031 MW, në komunën e Shtërpces.

· “HYDRO LINE” SH.P.K.,  për vazhdimin e punimeve për finalizimin e Projektit HC “Albaniku 2” me kapacitet të instaluar prej 3.556 MW, në komunën e Mitrovicës;

· EUROKOS JH SH.P.K., për vazhdimin e punimeve për finalizimin e Projektit HC “Brodi 1” me kapacitet të instaluar prej 2.48 MW, ZK Brod, KK Dragash;

· EUROKOS JH SH.P.K., për vazhdimin e punimeve për finalizimin e Projektit HC “Restelica 3” me kapacitet të instaluar prej 2.35 MW, ZK Krushevë dhe Globoqicë, KK Dragash;

· N.P.N RENELUAL TAHIRI SH.P.K., për shtyrje të afatit të vlefshmërisë së Vendimit për Autorizim final, për vazhdimin e punimeve për finalizimin e projektit HC “Orqusha”, me kapacitet të instaluar prej 4 MW, ZK, në komunën e Dragashit.

Bordi po ashtu ka shqyrtuar edhe disa ankesa të Konsumatorëve dhe çështje të tjera që kanë të bëjnë për rregullimin e Zyrës së Rregullatorit dhe sektorit të energjisë.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 15 nëntor 2019  - Klinika e Neonatologjisë dhe Shoqata e Neonatologëve të Kosovës, organizojnë Konferencën e I-rë nderkombëtare. (Hotel Garden, ora 9:00)

- Policia e Kosovës në shënim të ditës botërore të përkujtimit të viktimave në trafikun rrugor, në bashkëpunim me Këshillin e Sigurisë në Trafikun Rrugor dhe me Shoqatën e Sigurimeve , do të mbaj tryezë për shënimin e kësaj dite. (Salla Orion në Prishtinë në afërsi të Kino ABC, ora 9:30)

- Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë organizon tryezën dhe punëtorinë me temën “Status quo e Zhvillimit të Kërkimit dhe Inovacionit në Kosovë: Ide rreth së ardhmes së K&I në Kosovë”, mbështetur nga Projekti HERAS i cili përkrahet nga Qeveria e Austrisë. (Hotel Sirius, ora 9:30)

- Komisioni i Pavarur për Miniera dhe Minerale mban punëtorinë lidhur me “Udhëzuesin për miradministrimin e aktiviteteve minerare dhe mjedisore. (Hotel Amazona, ora 10:00)

- Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim në Kosovë, përmes projektit Interdev 2, organizon një panair me shoqatat e grave prodhuese për të shënuar Ditën Ndërkombëtare të Sipërmarrësisë së Grave. (Qendra Kulturore në Viti, ora 11:00)

- Ministria e Mbrojtjes organizon ceremoninë e certifikimit të rekrutëve të rinj të FSK-së, gjenerata e dytë 2019. (Kazerma 'Adem Jashari' në Komandën e Forcave Tokësore në Prishtinë, ora 11:00)

- Komuniteti artistik organizon takim përkujtimor për regjisoren Arzana Kraja. (Teatri Kombëtar, ora 12:00)

- Organizata ETEA dhe Kuvendi i të Rinjve të Prishtinës organizon ceremoninë e hapjes të minibibliotekës së lagjes Ulpiana. (Te fontana në lagjen Ulpiana, ora 12:00)

- Kryetarja e KQZ-së dhe anëtarët, presin në takim deputetët e Kuvendit të Republikës së Shqipërisë, anëtarë të Komisionit të Reformës Zgjedhore: znj. Rudina Hajdari, Myslim Murrizi dhe Ralf Gjoni. (Selia e KQZ-se, ora 12:00)

- Ministri i MMPH-së, Fatmir Matoshi, do të nënshkruajë gjashtë Udhëzime Administrative që avancojne fushën e kadastrës dhe regjistrimit të pronës. (Zyret e Agjencisë Kadastrale të Kosoves, ndërtesa e Arkivit të Kosovës, ora 14:00)

- Kryetari i Gjykatës Themelore në Gjilan, Ramiz Azizi, do të mbajë një konferencë për media në të cilën do të prezantohet raporti nga muaji korrik deri në muajin tetor për Gjykatën Themelore të Gjilanit, së bashku me Degët e saja. (Gjykata Themelore Gjilan, ora 14:30)

- Mbahet marsh përkujtimor në këmbë nga Lagja Arbëria, rrugës Fehmi Agani deri te Teatri Kombëtar ku do të bëhet ndezja e qirinjve në përkujtim të viktimave që kanë humbur jetën në aksidente në trafikun rrugor. (Kolegji i Shkencave të Aplikuara Teknike “Tempulli”, ora 18:00)

- Mbahet stërvitja e Kombëtares së Kosovës. (Stadiumi ‘Fadil Vokrri’, ora 18:00)

- Galeria e Ministrisë së Kulturës organizn hapjen e ekspozitës individuale të autores Lumjetë Havolli, e titulluar "Is This Me...Or i Do it For You Only!?". (Galeria e Ministrisë së Kulturës, ora 19:00)

- Qendra për Informim dhe Përmirësim Social feston hapjen e Linjës telefonike për parandalim të vetëvrasjes "Linja e Jetës" në Kosovë! (Menza Ramiz Sadiku, ora 21:00)