10 Korrik 2020

Vjedhen dhe dëmtohen asetet e tensionit të lartë të KEK-ut

Prishtinë, 26 prill - Korporata Energjetike e Kosovës (KEK) ka bërë të ditur se mbrëmë, më 25.04.2010, në fshatin Dumnicë e Mesme të Vushtrrisë, persona ende të panjohur kanë demoluar trafon energjetike e fuqisë 10/04 kV (kilovolt) duke i marr kabllot hyrëse dhe dalëse në ormanin kryesor.

Ekipa e mirëmbajtjes sipas njoftimit e kishte aktivizua përsëri daljen, ndërsa rasti është lajmëruar në Policinë e Kosovës.

Ekipa e KEK-ut ka dalë në terren sot, 26.04.2010 ku përveç kësaj informate mori të dhënat që kanë ndodhë të njëjtën ditë ku në Gojëbulë persona ende të panjohur kanë pre shtyllën e daljes 10 kV “Martiraj” që del nga TS-110/10 kV Vushtrri.

Dyshohet se keqbërësit pasi e kanë pre shtyllën gjerë në gjysmën e sajë kanë tentuar ta rrëzojnë në tërësi, por ajo ka mbetur në pozitë të pjerrët. Ky largpërçues është nën tension, prandaj apelojmë tek qytetarët që të mos i ofrohen sepse paraqet rrezik.

Kalendari

Ngjarjet e datës 10 Korrik 2020

- Drejtoria e Turizmit dhe Zhvillimit Ekonomik do të bëjë hapjen e Qendrës Artizanale në Prizren, ku do të mbahen pesë kurse të ndryshme si: Djegie ne Dru, Reliev në letër, Rrobaqepje, Punim të Shajakut si dhe Dizajnimi i Veshjeve Moderne. (ish objektin e Megasportit në qendër të Prizrenit, ora 11:00)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi do të vizitojë Komunën e Gjakovës ku do të takohet me Kryetarin e Komunës së Gjakovës Ardian Gjini. (Komuna e Gjakovës, ora 11:00)

- Vazhdimi i seancës plenare të Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Salla e Kuvendit, ora 11:00)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi dhe Kryetari i Komunës së Gjakovës Ardian Gjini vizitojnë Ndërmarrjen publike ‘’KRU Gjakova’’. (Gjakovë, ora 11:30)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi dhe Kryetari i Komunës së Gjakovës Ardian Gjini vizitojnë Impiantin e Trajtimit të Ujërave të Ndotura projekt që është duke u realizuar në Komunën e Gjakovës. (Gjakovë, ora 11:50)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi dhe Kryetari i Komunës së Gjakovës Ardian Gjini vizitojnë ndërmarrjen publike Ngrohtorja e Qytetit – ndërtimi i Ngrohtores së re të qytetit Impianti I koogjenerimit me biomasë, projekt që është duke u realizuar në Komunën e Gjakovës. (Gjakovë, ora 12:20)

- Mbahet seanca plenare e Kuvendit të Republikës së Kosovës në të cilën raporton Kryeministri lidhur me menaxhimin e pandemisë COVID-19. (Salla e Kuvendit, ora 16:00)