18 Tetor 2021

Vëhet nën tension linja e re 110 kV që lidhë Kosova A me Lipjanin

Prishtinë, 16 shtator -Operatori i Sistemit dhe Transmetimit të Kosovës (KOSTT) ka njoftuar se që nga sot është lëshuar nën tension linja e re e tensionit të lartë 110 kV që lidhë Nënstacionet 220/110 kV Kosova A me NS 110/35/10 kV Lipjani.

Linja në fjalë me gjatësi prej 3 km kalon në vendbanimet: Uglar (përgjat Autostradës) dhe Fushë Kosovë.

KOSTT lut qytetarët që gravitojnë në këto vendbanimeve që të kenë kujdes, pasi që linja nga momenti i energjizimit paraqet rrezik nga tensioni i lartë.

Ndërtimi i linjës së re 100 kV NS Kosova A - NS Lipjani është projekt i KOSTT i bashkëfinancuar me Bankën Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim #BERZH.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 Tetor 2021

 - Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve dhe Auditorja e Përgjithshme e ZKA-së raportojnë para Komisionit për Mbikëqyrjen e Financave Publike lidhur me shqyrtimin e Raportit Vjetor të Auditimit për vitin 2020. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 10:00)

- Fondacioni Kosovar Trashëgimia Kulturore pa Kufij, CHwB Kosova organizon Ilucidare Playground: “Guralec: Moving Rocks” dhe Konferencën “Përtej mureve dhe bindjeve”. Kinema Jusuf Gërvalla në Pejë