18 Nëntor 2019

Trafostacioni i KEK, 14 minuta jashtë pune

Prishtinë, 15 qershor - Korporata Energjetike e Kosovës (KEK) ka bërë të ditur së sot në orën 14:12 ka rënë nga puna TS (trafostacioni) 35/10 kV Prishtina 3, duke lënë jashtë pune të gjitha daljet 10 kV (kilovoltëshe) që furnizohen nga ky trafostacion.

Në orën 14:26 trafostacioni është kthyer në punë  dhe janë kyçur të gjitha daljet 10 kV. Rënien e trafostacionit e shkaktoi shpërthimi i një izolatori përcjellës në trafo-fushën 35 kV të transformatorit T1.

Shkyçje të planifikuara për riparime në rrjet

Në kuadër të punëve të planifikuara për mirëmbajtjen e rrjetit KEK ka bërë të ditur se se nesër, prej orës 10:00 deri në orën 11:00, ne TS 35/10 kV Prishtina 2, do të shkyçet transformatori  T1 (8MVA) për shkak të montimit të pajisjes për filtrimin e vajit. Që të mos shkaktohet mbingarkesë, gjatë kësaj kohe do të shkyçen këto dalje 10kV:Amortizatorët, Thertorja-Emshiri, Energoinvesti dhe Preoci. Gjatë kohës sa zgjasin punimet pa energji elektrike do të mbesin një pjesë e Emshirit, Preoci, Llapnasella, një pjese e Zonës Industriale dhe Amortizatorët.

Po ashtu nesër, nga ora 10:00 deri në orën 14:00, me kërkesën e ekipeve të Distriktit të Gjakovës, të nivelit  35kV (kilovoltësh), për të mundësuar realizimin e revizioneve të rregullta vjetore, do të bëhet shkyçja totale e TS 35/10kV Xërxa. Prandaj, gjatë kohës sa zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbetet Xërxa me rrethinë.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 nëntor 2019

- Oda Ekonomike e Kosovës do të mbajë konferencë për media në të cilën do të prezentojë hulumtimin rreth opinionit të bizneseve për marrëveshjen Kosovë-Serbi. (Objekti i Odës Ekonomike të Kosovës, ora 9:00)

- Organizata për Demokraci, Anti-korrupsion dhe Dinjitet, ÇOHU! me përkrahjen e Ambasadës së Mbretërisë së Holandës përmes Programit Matra organizon tryezë në të cilën do të publikohet raporti me titull Qasja në Drejtësi. (Hotel Sirius, ora 10:00)

- Qendra e Inovacionit të Kosovës dhe Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë organizojnë ceremoninë e hapjes së Javës Globale të Ndërmarrësisë 2019 në Kosovë. (Menza "Ramiz Sadiku" në Prishtinë, ora 10:00)

- Grupi Tematik për të Drejtat e Fëmijëve në Shëndetësi në kuadër të Koalicionit te OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve organizon konferencën për media në te cilën do të prezantojë një dokumet me të dhëna dhe rekomandime për mbrojtjen e ambientit në Kosovë. (Qendra e Resurseve për OSHC, Forumi për Iniciativa Qytetare në Lagjen Pejton, ora 10:00) 

- Instituti i Kosovës për Drejtësi me përkrahje të Departamentit të Shtetit Amerikan - Byrosë së Narkotikëve Ndërkombëtar dhe Çështjeve të Zbatimit të Ligjit dhe NED-it do të organizojë tryezë me titull “Pandëshkueshmëria e korrupsionit”. (Hotel Sirius, ora 10:00)

- Instituti Kërkimor për Çështje Evropiane dhe të Zhvillimit organizon prezantimin e studimit per Çështjen e Kompleksit të Trepçës dhe Çështjen e Reparacioneve për Krimet e Luftës të kryera në Kosovë në Kontekstin e ‘Finales së Madhe’ eventuale ndërmjet Kosovës dhe Serbisë. (Hotel Swiss Diamond, ora 10:00)

- Komuna e Prizrenit në bashkëpunim me PPSE Swisscontact dhe SHB Sharri përuron shtegun turistik të ri Via Ferrata "Panorama". (Gryka e Lumbardhit, 4.5 km nga qendra e qytetit, ora 11:00 - transporti i organizuar nga Komuna e Prizrenit, nisja nga Shtëpia e Bardhë, ora 10:30)

- Në kuadër të aktivitet kulturor kushtuar "Ditet e Alfabetit", promovohet botimi 'Levizja Protestante te shqiptaret 1818-1908" te autorit prof. dr. David Hosaflook. (Biblioteka Kombetare "Pjeter Bogdani", ora 10:30)

- Muzeu Kombëtar i Kosovës hap ekspozitën “Bienalen e Akuarelit Edicioni i 2-të” e cila sjellë vepra arti të artisëve nga 70 vende të botës me rreth 380 piktura. (Muzeu Kombëtar, ora 19:00)

 

- Në kuadër të projektit ' Tell Me More' të perkrahur nga MKRS dhe DKRS dhe të implementuar nga Kuvendi i të Rinjve të Prizrenit do të realizohet shfaqja teatrale në Shtepinë e Kulturës " Xhemajli Berisha ". (Shtëpia e Kulturës në Prizren, ora 20:00)