19 Nëntor 2019

Termokos fillon aksionin e shkycjeve ilegale

Prishtinë, 24 nëntor - Ndërmarrja Publike “Termokos” ka filluar sot me aksionin e shkyçjeve të konsumatoreve të cilët janë kyçur ilegalisht në rrjetin e ngrohjes qendrore.

Ky aksion është iniciuar pas identifikimit të kyçjeve ilegale, përkatësisht pas identifikimit të konsumatorëve biznesor të cilët kanë shfrytëzuar ngrohjen pa u faturuar fare.

Fillimisht është startuar me shkyçjen e lokaleve të Biznesit dhe në ditët në vijim do të shkyçen edhe konsumatoret e amvisërisë të cilët janë identifikuar 70 sosh në rajone të ndryshme.
 
Departamenti i Furnizimit së bashku me njoftimet, këtyre konsumatorëve u ka dorëzuar edhe faturën retroaktive ku është cekur se pagesa duhet të bëhet ne afatin brenda 15 ditëve duke i kërkuar  pagesën për 12 muaj, qe te bëhen konsumatore te rregullt.

Në rastëse konsumatorët brenda këtij afati nuk e paguajnë faturën retroaktive, atëherë Termokos ka të drejtën e gjobitjes me vlerë 1 mijë Euro (sipas rregullores së ZRRE). Poashtu të njëjtët janë pritur edhe për 15 dite të tjera por prapë konsumatoret nuk i janë përgjigjur asnjë pagese.                                         

Vështirësive të mëtejme financiare në të cilën është duke kaluar Termokos i kanë kontribuar për të keq edhe kyçjet ilegale të cilat bëhen nga konsumatorët e pandërgjegjshëm, duke i shkaktuar Termokos humbje të mëdha teknike dhe financiare, poashtu edhe për konsumatorët e rregullt të cilët dëmtohen në cilësi, për shkak të kyçjeve ilegale.

 Aksioni i shkyçjes do të vazhdoi edhe në ditët në vijim dhe pas kësaj, pason edhe ngritja e kallëzimeve penal për shfrytëzim te paautorizuar të ngrohjes termike.

Përndryshe, borxhet e mëdha të konsumatorëve janë mbi 15 milion e 500 mijë euro, të cilat kapin periudhën 12/1999 deri në sezonin e  fundit 20010.

Këtu përfshihen borxhet e konsumatorëve juridik të cilët i kanë Termokosit, mbi 2 milion e 620 mijë euro dhe ata të sektorit të amvisërisë me borxhe mbi 12 milion e 900 mije euro. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 19 nëntor 2019 - Banka Qendrore e Republikës së Kosovës organizon konferencën ndërkombëtare të nivelit të lartë me titull: “Rreziqet dhe mundësitë në një sektor financiar dinamik-rruga zhvillimore”, që do të mbahet në kuadër të shënimit të 20 vjetorit të themelimit të BQK-së. (Hotel Swiss Diamond, ora 8:30)

- Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, merr pjesë në shënimin e 20 vjetorit të themelimit të BQK-së. (Hoteli Swiss Diamond, ora 9:00)

- Punëtorët teknik të qendrës studentore, punëtorët teknik të disa shkollave që menaxhohen nga komuna e Prishtinës, punëtorë teknik të Universitetit të Prishtinës, punëtorë të sigurimit fizik të UP-së dhe QMF-ve, punëtorët teknik të disa shkollave në Gjilan do të ndalin punën e tyre në shenjë pakënaqësie për pagën e tyre të ulët. (Protesta mbahet ne vendete e tyre te punës, ora 10:00)

- Komuna e Rahovecit mban mbledhjen e njëmbëdhjetë e rregullt e Komiteti për Politik dhe Financa. (Objekti i Komunës së Rahovecit, ora 10:00)

- Zyra e BE-së në bashkëpunim me Këshillin Gjyqësor të Kosovës do të organizojë një vizitë në Gjykatën Themelore në Prishtinë në të cilën do të diskutojë për zhvillimet dhe arritjet në operacionalizimin dhe digjitalizimin e bazës kombëtare të të dhënave të evidencës penale, e zbatuar nga Sistemi qendror kombëtar i evidencës penale. (Gjykata Themelore e Prishtinës, ora 10:15)

- Mbahet ceremonia e ndërrimit të komandës në mes të Komandantit në largim të KFOR-it, gjeneralmajor Lorenzo D’addario dhe Komandantit në ardhje të KFOR-it, gjeneralmajor Michele Risi. (Kampi i Shtabit të Përgjithshëm të KFOR-it Film City, ora 10:30 - mediet duhet të arrijnë tek Porta kryesore e Kampit Film City jo më vonë se ora 9:30)

- Presidenti Thaçi dhe Kryeministri në detyrë, Ramush Haradinaj, merr pjesë në ceremoninë e ndërrimit të Komandës së KFOR-it. (Film City, ora 10:25)

- Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, Fehmi Mehmeti dhe Zëvendësdrejtori i Fondi Monetar Ndërkombëtar, Tao Zhang mbajnë konferencë për media. (Swis Diamand Hotel, ora 10:45)

- Zyra e UNICEF-it në Kosovë do të mbajë aktivitet me fëmijët në kuadër të shënimit te 30 vjetorit të Konventës për të Drejtat e Fëmijës. (Sheshin “Zahir Pajaziti”, ora 14:00)

- Kryeministri në detyrë, Ramush Haradinaj, pret në takim ministrin e Mbrojtjes të Italisë, Lorenzo Guerini. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 14:00)

- Forumi për Iniciativa Qytetare FIQ organizon publikimin e analizës së Legjislacionit të Kosovës lidhur me Filantropinë dhe OJQ-të, me autor Qerkin Berisha. (Zyret e FIQ, Resource Center në Pejton, ora 14:00)

- Ambasadorja e Francës, Marie-Christine organizon pritje ku do të dekorojë znj.Blerta Zeqiri, ''Kalorëse në Urdhrin e Artit dhe Letërsisë''. (Rezidenca e Francës, ora 18:30)

- HANDIKOS organizon ceremoninë e hapjes së  ekspozitës me fotografi  “EmbraceMe-Kosovo”, me portrete nga jeta e nëntë personave nga Kosova, të punuara nga fotografja holandeze Karin Brongers. (Shtëpia e Evropës, ora 19:00)