10 Korrik 2020

Sulmohen punëtorët e KEK-ut në detyrë

Prishtinë, 16 qershor - Korporata Energjetike e Kosovës (KEK) ka bërë të ditur se sot, është sulmuar në kryerje të detyrës ekipa e shkyçjes e KEK-ut nga dalja 10 kV e Lugishtës së Prizrenit gjatë vizitës që po i bënte konsumatorit komercial Alija Nelimi me shifër 9021055 dhe borxh 2017 euro.

Aty është sulmuar fillimisht punëtori Xhevat Shterbani, i cili kishte hypur në shtyllë për të bërë shkyçjen. Konsumatori e kishte kapur elektromonterin për kambalacën e montuar në shtyllë gjersa punëtori po kryente shkyçjen në shtyllë, me ç’rast nga forca e tërheqjes së konsumatorit i është lënduar rëndë këmba.

Sipas raportit të mjekut punëtorit i është këputur ligamenti i gjurit në këmbën e djathtë. Sulmi nuk është ndalur me kaq. Një i afërm i konsumatorit sipas ekipës së KEK-ut e ka sulmuar në anën tjetër me tërfurk punëtorin tjetër të ekipës së shkyçjes duke e shpuar në kraharor, por fatmirësisht nuk ka depërtuar në organet e brendshme. Policia ka dalur në vendin e ngjarjes dhe ka arrestuar të dy sulmuesit.

KEK sh.a. dënon fuqishëm këtë rast dhe çdo sulm apo pengesë ndaj punëtorëve të korporatës në detyrë dhe kërkon nga Organet e Rendit dhe të Drejtësisë që fajtorët të marrin dënimin e merituar. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 10 Korrik 2020

- Drejtoria e Turizmit dhe Zhvillimit Ekonomik do të bëjë hapjen e Qendrës Artizanale në Prizren, ku do të mbahen pesë kurse të ndryshme si: Djegie ne Dru, Reliev në letër, Rrobaqepje, Punim të Shajakut si dhe Dizajnimi i Veshjeve Moderne. (ish objektin e Megasportit në qendër të Prizrenit, ora 11:00)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi do të vizitojë Komunën e Gjakovës ku do të takohet me Kryetarin e Komunës së Gjakovës Ardian Gjini. (Komuna e Gjakovës, ora 11:00)

- Vazhdimi i seancës plenare të Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Salla e Kuvendit, ora 11:00)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi dhe Kryetari i Komunës së Gjakovës Ardian Gjini vizitojnë Ndërmarrjen publike ‘’KRU Gjakova’’. (Gjakovë, ora 11:30)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi dhe Kryetari i Komunës së Gjakovës Ardian Gjini vizitojnë Impiantin e Trajtimit të Ujërave të Ndotura projekt që është duke u realizuar në Komunën e Gjakovës. (Gjakovë, ora 11:50)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi dhe Kryetari i Komunës së Gjakovës Ardian Gjini vizitojnë ndërmarrjen publike Ngrohtorja e Qytetit – ndërtimi i Ngrohtores së re të qytetit Impianti I koogjenerimit me biomasë, projekt që është duke u realizuar në Komunën e Gjakovës. (Gjakovë, ora 12:20)

- Mbahet seanca plenare e Kuvendit të Republikës së Kosovës në të cilën raporton Kryeministri lidhur me menaxhimin e pandemisë COVID-19. (Salla e Kuvendit, ora 16:00)