12 Nëntor 2019

Sulmohen brutalisht punonjësit e KEK-ut

Prishtinë, 12 gusht - Korporata Energjetike e Kosoves (KEK) ka njoftuar së sot, në Mamushë është sulmuar brutalisht personeli i Korporatës derisa ishin në detyrë zyrtare në këtë rajon të Kosovës.

Pas ndërmjetësimit të Kryetarit të komunës dhe Kryetarit të asamables së Mamushës dhe përfaqësuesve të komunitetit eshte arritur marrëveshje për mënyrën e rregullimit të shërbimeve të KEK-ut ndaj konsumatorëve të kësaj zone. Menjëherë pasi është arritur Marrëveshja në fjalë, punonjësit e Korporatës kanë dalur në terren për të realizuar të njëjtën.

Sapo kanë nisur me kryerjen e detyrave, punonjësit e Korporatës kanë hasur në vështirësi dhe janë penguar në realizimin e detyrave të tyre. Këta konsumatorë kanë penguar për dy ditë rresht KEK-un të bëjë punën e vet dhe vetëm pas intervenimit të Korporatës me mbështetje të policisë është arritur të bëhet shkyçja nga rrjeti elektrik i borxhlinjëve.

Gjatë vazhdimit të punëve, punonjësit janë sulmuar brutalisht. Vendi ku ka ndodhur sulmi është trafoja që furnizon 120 konsumatorë në lagjen Mazreku të Mamushës, të cilët i kanë borxh Korporatës më shumë se 300,000 euro.

Si rrjedhojë e sulmit, dy punonjës të KEK-ut kanë marrë lëndime të rënda dhe ndodhen në spital. Në të njëjtën kohë është demoluar një veturë zyrtare e Korporatës dhe një makinë tjetër është bllokuar dhe mbetet në vend-ngjarje.

KEK sh.a. shpreh hidhërimin e vet për sulmin në fjalë dhe dënon ashpër të njëjtin. Ky sulm qyqar kundrejt personave zyrtar të institucionit publik meriton dënim të ashpër dhe të menjëhershëm nga organet përgjegjëse. Një gjë të tillë e kërkon KEK sh.a. urgjentisht, në mënyrë që sulmet e tilla të mospërsëritën në të ardhmen.

Korporata njofton sulmuesit dhe banorët tjerë të Mamushës që ky sulm nuk do të pengoj Korporatën në realizimin e qëllimeve të veta për trajtim të barabartë të të gjithë konsumatorëve. Në këtë mes, Korporata njofton që do të bëjë shkyçjen e të gjithë konsumatorëve të këtij rajoni që nuk kanë kryer obligimet e tyre ndaj KEK-ut në përputhje me Marrëveshjen e arritur dhe se do t’u ofroj shërbimet e saja vetëm konsumatorëve që kryejnë pagesat me rregull ndaj KEK-ut.

KEK sh.a. edhe njëherë fton organet e rendit në vend të reagojnë ndaj këtij sulmi brutal dhe të dënojnë personat që kanë kryer këtë akt kriminal. Korporata falënderon Policinë e Kosovës për intervenimin e shpejtë dhe evtimin e ndonjë fatkeqësia më të rëndë në këtë ngjarje.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 12 nëntor 2019 - Mbahet takimi vjetor i ministrave të Bujqësisë së vendeve të Evropës Juglindore me c'rast  Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural e Republikës së Kosovës, do të marrë edhe presidencën për udhëheqjen e Grupit Drejtues të Punës për Zhvillimin Rural Rajonal në Evropën Juglindore për një vit. (Hotel Emerald, ora 9:00)

- Universiteti i Shkencave të Aplikuara në Ferizaj në bashkëpunim me Universitetin e Shkencave të Aplikuara në Salzburg, organizon Konferencën Ndërkombëtare “Bashkëpunimi Universitet – Industri në Inovacion”. (Lokalet e Universitetit  të Shkencave të Aplikuara në Ferizaj. ora 9:00)

- Mahet takimi i 174-të i Këshillit Prokurorial të Kosovës. (Ojekti i Prokurorisë së Shtetit, ora 10:00)

- Zyra Kombëtare e Auditimit bën prezantimin e raportit të auditimit të performancës “Sistemi i kontrollit dhe monitorimit të cilësisë së derivateve të naftës”. (Salla e konferencave “Orion”, ora 10:00)

- Oda e Afarizmit të Kosovës organizon konferencë për media lidhur me pProblemet e bizneseve me bankat komerciale. (Zyret e OAK-së, ora 11:00)

- Lansohet projekti 'Subvencionet për Efiçiencë të Energjisë në Kosovë' të mbështetur nga MCC dhe MFK i cili synon të ofrojë stimuj financiarë dhe teknik për sektorin residencial që mundësojnë investime në masat e efiçencës së energjisë, si dhe të mbështesë gratë ndërmarrëse në energji dhe sektorë të tjerë. (Hoteli Swiss Diamond, ora 11:00)

- Administratori i Agjencisë së ShBA-ve për Zhvillim Ndërkombëtar Mark Green i cili po  qëndron në Kosovë do të marrë pjesë në lançimin e pilot projektit Nxitjet e Efiçencës Energjetike i cili implementohet nga Fondacioni Milenium Kosova dhe financohet nga Korporata e Sfidave të Mijëvjeçarit në bazë të Marrëveshjes “Threshold” të MCC-së në Kosovë. (Hoteli Swiss Diamond, ora 11:00)

- Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim publikon raportin “Borgjezia” e Akademisë, ku do të paraqitet hulumtimi mbi të ardhurat e stafit akademik menaxherial në universitetet publike të Kosovës. (Para objektit të Qeverisë së Kosovës, në sheshin Skënderbeu, ora 11:00)

- Administratori i Agjencisë së ShBA-ve për Zhvillim Ndërkombëtar Mark Green do të kalojë kohë edhe me të rinjtë me rastin e lançimit të platformës së internetit “Të Rinjtë Prijnë” për t’u krijuar mundësi bartësve të rinj të ndryshimeve të lidhen me rrjete të të rinjve me interesime të ngjashme, mentorë, resurse dhe ngjarje të ndryshme. (Qendra e Rinisë, salla atele, përballë Sallës së Kuqe, ora 15:00) 

- Zhvillohet stërvitja e Kombëtares së Kosovës. (Stadiumi ‘Fadil Vokrri’, ora 18:00)

- OSBE organizon shfaqjen premierë të dokumentarit “Above the Fold” i cili ofron një tregim narrativ të vështirësive me të cilat përballen gazetarët në sjelljen e informacionit në publik. (Kino ABC, ora 19:00)