10 Korrik 2020

Obama apelon për shfrytëzimin e energjive të rigjenerueshme

Arizona, 16 qershor - Duke marrë parasysh katastrofën ambientale në Gjirin e Meksikës, presidenti amerikan Barack Obama bëri thirrje për shfrytëzimin e energjive të rigjenerueshme. Katastrofa më e madhe e naftës në historinë e Shteteve të Bashkuara të Amerikës tërheq vëmendjen se nuk ka rrugë tjetër që do të shmangte energjitë e pastra, tha Obama në një fjalim të tij drejtuar kombit nga Shtëpia e Bardhë.

Tetë javë pas shpërthimit në një platformë të naftës para brigjeve të shtetit federal Luiziana dhe shtimit të presionit politik Obama denoncoi sërish koncernin energjetik britanik, British Petrolium.

"Ne do ta luftojnë rrjedhen e naftës me gjithçka kemi për aq kohë sa do të duhet. Ne do ta bëjmë BP që të paguajë për dëmet që shkaktoi kompania e saj. Dhe do të bejmë gjithçka nevojitet për të ndihmuar zonat e prekuara dhe njerëzit që ta marrin veten nga tragjedia", tha Obama.

Presidenti tha se kur të takohet sot me zyrtartë e BP-së ai do të kerkojë që ata të krijojnë një fond mirëbesimi të administruar nga një palë e tretë e pavarur në ndihmë të viktimave të rrjedhës së naftës.

Kalendari

Ngjarjet e datës 10 Korrik 2020

- Drejtoria e Turizmit dhe Zhvillimit Ekonomik do të bëjë hapjen e Qendrës Artizanale në Prizren, ku do të mbahen pesë kurse të ndryshme si: Djegie ne Dru, Reliev në letër, Rrobaqepje, Punim të Shajakut si dhe Dizajnimi i Veshjeve Moderne. (ish objektin e Megasportit në qendër të Prizrenit, ora 11:00)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi do të vizitojë Komunën e Gjakovës ku do të takohet me Kryetarin e Komunës së Gjakovës Ardian Gjini. (Komuna e Gjakovës, ora 11:00)

- Vazhdimi i seancës plenare të Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Salla e Kuvendit, ora 11:00)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi dhe Kryetari i Komunës së Gjakovës Ardian Gjini vizitojnë Ndërmarrjen publike ‘’KRU Gjakova’’. (Gjakovë, ora 11:30)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi dhe Kryetari i Komunës së Gjakovës Ardian Gjini vizitojnë Impiantin e Trajtimit të Ujërave të Ndotura projekt që është duke u realizuar në Komunën e Gjakovës. (Gjakovë, ora 11:50)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi dhe Kryetari i Komunës së Gjakovës Ardian Gjini vizitojnë ndërmarrjen publike Ngrohtorja e Qytetit – ndërtimi i Ngrohtores së re të qytetit Impianti I koogjenerimit me biomasë, projekt që është duke u realizuar në Komunën e Gjakovës. (Gjakovë, ora 12:20)

- Mbahet seanca plenare e Kuvendit të Republikës së Kosovës në të cilën raporton Kryeministri lidhur me menaxhimin e pandemisë COVID-19. (Salla e Kuvendit, ora 16:00)