07 Dhjetor 2019

KOMF prezanton një dokumet me të dhëna për mbrojtjen e ambientit

Prishtinë, 18 nëntor - Në vazhdën e aktiviteteve të organizuara për nder të shënimit të 30 vjetorit të Konventës për të Drejtat e Fëmijës, Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë - KOMF organizon konferencë për media.

Përmes kësaj konference, Grupi Tematik për të Drejtat e Fëmijëve në Shëndetësi në kuadër të KOMF ka për qëllim të prezantojë një dokumet me të dhëna dhe rekomandime për mbrojtjen e ambientit në Kosovë.

Viteve të fundit qytetarët e Kosovës po përballen me problemin e ndotjes së ajrit, sidomos në zonat urbane, ndërkaq fëmijët mbesin pjesa më e atakuar nga dëmet që shkakton ndotja e ajrit.

Ekspozimi afatgjatë i fëmijëve në një ambient të ndotur mund të ketë pasoja të mëvonshme shëndetësore fizike dhe psikologjike tek ta.

Grupi Tematik për të Drejtat e Fëmijëve në Shëndetësi do të prezantojë një dokument faktik të gjendjes aktuale në Kosovë sa i përket ndotjes së ambientit, dëmet që shkaktohen tek fëmijët dhe masat që duhet të ndërmerren për tu mbrojtur nga ndotja e ambientit.

Grupi Tematik për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve në Shëndetësi është strukturë organizative brenda KOMF, e përbërë nga organizatat anëtare dhe jo anëtare të KOMF, të cilat marrin pjesë në përputhje me profilin e tyre, ekspertizën, fushën e veprimit dhe atë të interesit.

Ky grup ka për qëllim ndikimin në hartimi e politikave që mbrojnë të drejtat e fëmijëve në fushën e shëndetësisë. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 7 dhjetor 2019 - Këshilli Gjyqësor i Kosovës organizon Konferencën e Nëntë Gjyqësore në të cilën do të marrin pjesë tërë struktura e sistemit të drejtësisë në Kosovës për të diskutuar temën: “Të arriturat dhe sfidat e sistemit gjyqësor gjatë vitit 2019”. (Hotel Emerald, ora 9:30)

- Federata e pingpongut të Kosovës do të organizojë turneun më të fortë të vitit 2019,  TOP 12 për Seniorët më të mirë, me të cilat edhe përmbyllen garat për vitin 2019. (Palestra e sporteve në Prishtinë, ora 10:00)

- Federata e Futbollit e Kosovës organizon turneun final të projektit “Rekrutimi i vajzave të reja në futbollin e organizuar” nën moton “Ti mund ta bësh – You Can Do It”, ku do të marrin pjesë ekipet fituese të turneve të mbajtur në 13 komuna. (Kompleksi “Sopa Sport” në Lipjan, ora 10:15)

- Rrjeti i Grave të Kosovës mbledhë 158 organizatat anëtare, përkrahësit individual, partnerët, miqtë, dhe përfaqësuesit e mediave në Kuvendin e 17-të Vjetor të Anëtareve. (Hotel Sirius, ora 10:30)

- Misioni i OSBE-së organizon konferencë ku do të prezantojë aktivitetet që Misioni ka organizuar gjatë vitit 2019 me të rinj, siç janë Akademia e OSBE-së për Dialog, Deklarata Ndër-Komunale për Dialog ndërmjet Komuniteteve, si dhe Lojërat Mini-Olimpike për Njerëz me Nevoja të Veçanta, të cilat kanë sjellë së bashku të rinj nga komunitete të ndryshme. (Hotel Swiss Diamond, ora 11:30)

- Gecjan Fashion Group sjellë për të 13-in Vit me radhë, ngjarjen më të madhe të modës në rajon “Kosova International Fashion Week 2019”. (Salla e panaireve në Shkabaj, ora 18:00)