18 Nëntor 2019

KEK përforcoi rrjetin distributiv në distriktin e Mitrovicës

Prishtinë, 7 qershor - Korporata Energjetike e Kosoves (KEK) njofton se ka përforcuar Rrjetin Distributiv në Distriktin e Mitrovicës me investime të reja që arrinë në mbi 500 mijë euro. 


Janë vendosur dy transformator të rinj 10 (20) kV (kilovolt), si dhe afro 25 kilometra rrjet i ri i tensionit të ulët dhe shtyllat e reja të betonit përgjatë tërë trasesë. 


Këto investime kanë bërë që konsumatorët e Distriktit të Mitrovicës të kenë rrjet më të sigurt dhe shërbime shumë më cilësore. Pra, janë eliminuar rreziqet nga rrjeti i vjetër dhe fytet e ngushta. 


Investimet në Rrjetin e Shpërndarjes po bëhen edhe në lokalitete tjera anekënd Kosovës. 


KEK së fundmi ka zgjeruar rrjetin me një transformator 35 kV (8 MVA) në Fushë Kosovë, ka përfunduar zgjerimi i Prishtinës II 110 kV dhe po bën investime edhe në pjesët tjera të rrjetit me investime vetanake, ku po punohet për ndërtimin e nenstacionit 110 kV (kilovolt) Vaganicë, Prishtina VI dhe Gjilani V, gjithashtu po punohet në Prishtinën I 110 kV e shumë projekte tjera për përforcimin e Rrjetit Distributiv. 


Këto investime po bëhen me qëllim që të krijohet siguri më e madhe e furnizimit, të eliminohen fytet e ngushta dhe konsumatorët të kenë shërbime sa më cilësore.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 nëntor 2019

- Oda Ekonomike e Kosovës do të mbajë konferencë për media në të cilën do të prezentojë hulumtimin rreth opinionit të bizneseve për marrëveshjen Kosovë-Serbi. (Objekti i Odës Ekonomike të Kosovës, ora 9:00)

- Organizata për Demokraci, Anti-korrupsion dhe Dinjitet, ÇOHU! me përkrahjen e Ambasadës së Mbretërisë së Holandës përmes Programit Matra organizon tryezë në të cilën do të publikohet raporti me titull Qasja në Drejtësi. (Hotel Sirius, ora 10:00)

- Qendra e Inovacionit të Kosovës dhe Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë organizojnë ceremoninë e hapjes së Javës Globale të Ndërmarrësisë 2019 në Kosovë. (Menza "Ramiz Sadiku" në Prishtinë, ora 10:00)

- Grupi Tematik për të Drejtat e Fëmijëve në Shëndetësi në kuadër të Koalicionit te OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve organizon konferencën për media në te cilën do të prezantojë një dokumet me të dhëna dhe rekomandime për mbrojtjen e ambientit në Kosovë. (Qendra e Resurseve për OSHC, Forumi për Iniciativa Qytetare në Lagjen Pejton, ora 10:00) 

- Instituti i Kosovës për Drejtësi me përkrahje të Departamentit të Shtetit Amerikan - Byrosë së Narkotikëve Ndërkombëtar dhe Çështjeve të Zbatimit të Ligjit dhe NED-it do të organizojë tryezë me titull “Pandëshkueshmëria e korrupsionit”. (Hotel Sirius, ora 10:00)

- Instituti Kërkimor për Çështje Evropiane dhe të Zhvillimit organizon prezantimin e studimit per Çështjen e Kompleksit të Trepçës dhe Çështjen e Reparacioneve për Krimet e Luftës të kryera në Kosovë në Kontekstin e ‘Finales së Madhe’ eventuale ndërmjet Kosovës dhe Serbisë. (Hotel Swiss Diamond, ora 10:00)

- Komuna e Prizrenit në bashkëpunim me PPSE Swisscontact dhe SHB Sharri përuron shtegun turistik të ri Via Ferrata "Panorama". (Gryka e Lumbardhit, 4.5 km nga qendra e qytetit, ora 11:00 - transporti i organizuar nga Komuna e Prizrenit, nisja nga Shtëpia e Bardhë, ora 10:30)

- Në kuadër të aktivitet kulturor kushtuar "Ditet e Alfabetit", promovohet botimi 'Levizja Protestante te shqiptaret 1818-1908" te autorit prof. dr. David Hosaflook. (Biblioteka Kombetare "Pjeter Bogdani", ora 10:30)

- Muzeu Kombëtar i Kosovës hap ekspozitën “Bienalen e Akuarelit Edicioni i 2-të” e cila sjellë vepra arti të artisëve nga 70 vende të botës me rreth 380 piktura. (Muzeu Kombëtar, ora 19:00)