13 Nëntor 2019

KEK investon 570.000.00 euro në Trafostacionet e Prishtinës

Prishtinë, 7 maj - KEK njofton se në distriktin e Prishtinës kanë perfunduar punimet në ndërtimin e katër trafostacioneve 10(20)/0.4 kV. Ky investim kap vlerën rreth 570.000.00 euro dhe po bëhet për furnizimin më stabil dhe më kualitativ me energji elektrike për konsumatorët e lagjeve: N.Llumnica, Sh.Shala, A.Rexha dhe E.Zariqi.

Me lëshimin në punë të këtyre katër trafostacioneve me kapacitetin instalues të çdonjërit prej 630 kVA (kilo volt amper) do të eliminohen fytet e ngushta që paraqiteshin në këto pjesë të qytetit të Prishtinës. Së bashku me këto trafostacione është ndërtuar edhe rrjeti i tensionit të lartë (10(20) kV) në gjatësi prej 2.2km dhe rrjeti i tensionit të ulët (TU) në gjatësi prej 1.5km.

Në perfundim e sipër janë edhe dy trafostacione të tjera me një vlerë rreth 240.000.00 euro. Ky projekt i cili është duke u zhvilluar edhe në distriktet tjera është financuar nga KEK-u dhe Buxheti i Kosovës.

Këto investime do të ndihmojnë në ngritjen e vlerës së aseteve të Korporatës dhe përmirësimin e dukshëm të cilësisë së shërbimeve karshi konsumatorit.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 13 nëntor 2019

- Save the Children në bashkëpunim me Minstrinë e Arsimit dhe Institutin Pedagogjik organizojnë konferencën ndërkombëtare ‘Fuqizimi i Kujdesit, Zhvillimit dhe Edukimit në Fëmijërinë e Hershme’ që ka për qëllim të ofrojë mundësi për hartuesit e politikave, ofruesit e shërbimeve, përfaqësuesit nga akademia dhe akterë të tjerë, për t’u informuar dhe ndarë praktikat më të mira mbi rëndësinë e investimeve në kujdesin dhe zhvillimin e fëmijërisë së hershme. (Hotel Sirius, ora 9:30)

- Instituti Demokratik i Kosovës organizon tryezën e diskutimit lidhur me dy projekte të mëdha të Ministrisë së Infrastrukturës siç janë, rehabilitimi i rrugës Prishtinë - Pejë dhe Prishtinë - Mitrovicë ku edhe do të bëhet edhe publikimi i hulumtimit mbi arsyet e vonesave në punime në këto dy rrugë, i titulluar “Rrugë pa fund”. (Hotel Sirius, ora 10:00)

- Organizata "Voice of Roma, Ashkali and Egyptians" VoRAE organizon Festivalin Multikulturorë i pari i këtij lloji në Kosovë. (Hotel Emerald, ora 10:00)

- Grupi për Studime Juridike dhe Politike organizon tryezën e diskutimit me temë “Roli i vendimeve të Gjykatës Supreme në luftën kundër krimit dhe korrupsionit: Një thirrje për disiplinim të gjyqtarëve që marrin vendime të kundërligjshme”. (Qendra e konferencave Orion, ora 10:30)

- Në kuadër të fushatës “Jo drogë tek të rinjtë”, Task Forca Anti Drogë tek të rinjtë dhe siguri në Shkolla do të organizoj pritje për student, ku do të shfaqin prezantimet me njohurit e tyre lidhur me narkotikët, si dhe do të bashkëbisedojnë me Shefin e Task Forcës Anti Drogë. (Ndërtesa e Qeverisë, salla P38, ora 11:00) 

- Drejtori i Drejtorisë së Shëndetësisë në Komunën e Prizrenti, Visar Shehu, do të mbajë konferencë për shtyp për ta njoftuar opinionin publik me më të rejat nga fusha e shëndetësisë. (Zyret e Shërbimit Urgjent, rruga Tirana në Prizren, ora 11:00)

- Ambasada e Francës në Kosovë mban konferencë për media në të cilën do të prezantojë edicionin e 19 - të Festivalit të Filmit Frankofon në Kosovë i cili organizohet në bashkëpunim me përfaqësitë diplomatike të Zvicrës, Belgjikës dhe Luksemburgut, Aleancën Franceze, Ministrinë e Punëve të Jashtme, si dhe Ministrinë e Kulturës, Rinisë dhe Sportit të Kosovës. (Salla e konferencave në Ministrinë e Punëve të Jashtme, ora 12:00)

- Teatri i Qytetit te Mitrovicës "Muharrem Qena" shfaq premierën teatrore “Kur treni vonohet”, me autor Osman Goranci dhe me regji të Artan Tmavës. (Qendra e Kulturës “Rexhep Mitrovica”, ora 19:00)