10 Korrik 2020

KEK investon 1 milion euro në Trafostacionin Prishtina 2

Prishtinë, 26 prill - Korporata Energjetike e Kosovës (KEK) njofton se në Trafostacionin TS 110/10 kV Prishtina 2 janë duke u zhvilluar punimet rreth vendosjes së transformatorit të ri me kapacitet 63 MVA (megavolt amper).

Nga ky TS KEK ka hequr një transformator me fuqi 31.5 MVA i cili është dërguar në Skenderaj, ndërsa në vend të tij është duke u montuar transformatori me kapacitet 63 MVA. Punimet priten të përfundojnë të martën, me 2.prill.

Ky investim kap vlerën prej mbi 1 milion euro dhe po bëhet për furnizim më stabil dhe më kualitativ me energji elektrike.

Gjatë kohës së ndërrimit të këtij transformatori në orët e mbrëmjes ka patur reduktime disaminutëshe në pjesët që mbulohen nga ky trafostacion, që kanë ardhur për shkak se deri në kryerjen e punëve ky TS tani është duke punuar vetëm me një transformator, e jo si pasojë e mungesës së energjisë elektrike.

 Me montimin e transformatorit të ri do të rritet kapaciteti i këtij TS si dhe do të eliminohet fyti i ngushtë që paraqitej në këtë TS.

Kalendari

Ngjarjet e datës 10 Korrik 2020

- Drejtoria e Turizmit dhe Zhvillimit Ekonomik do të bëjë hapjen e Qendrës Artizanale në Prizren, ku do të mbahen pesë kurse të ndryshme si: Djegie ne Dru, Reliev në letër, Rrobaqepje, Punim të Shajakut si dhe Dizajnimi i Veshjeve Moderne. (ish objektin e Megasportit në qendër të Prizrenit, ora 11:00)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi do të vizitojë Komunën e Gjakovës ku do të takohet me Kryetarin e Komunës së Gjakovës Ardian Gjini. (Komuna e Gjakovës, ora 11:00)

- Vazhdimi i seancës plenare të Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Salla e Kuvendit, ora 11:00)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi dhe Kryetari i Komunës së Gjakovës Ardian Gjini vizitojnë Ndërmarrjen publike ‘’KRU Gjakova’’. (Gjakovë, ora 11:30)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi dhe Kryetari i Komunës së Gjakovës Ardian Gjini vizitojnë Impiantin e Trajtimit të Ujërave të Ndotura projekt që është duke u realizuar në Komunën e Gjakovës. (Gjakovë, ora 11:50)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi dhe Kryetari i Komunës së Gjakovës Ardian Gjini vizitojnë ndërmarrjen publike Ngrohtorja e Qytetit – ndërtimi i Ngrohtores së re të qytetit Impianti I koogjenerimit me biomasë, projekt që është duke u realizuar në Komunën e Gjakovës. (Gjakovë, ora 12:20)

- Mbahet seanca plenare e Kuvendit të Republikës së Kosovës në të cilën raporton Kryeministri lidhur me menaxhimin e pandemisë COVID-19. (Salla e Kuvendit, ora 16:00)