10 Korrik 2020

Hidrocentrali i Kosovës, Prifti: Nuk jemi pajtuar

Tiranë, 27 gusht - Një ditë pasi qeveria e Kosovës deklaroi se do te vijojë projektin për ndërtimin e hidrocentralit të Zhurit, në kufi më Kukësin, ministri Dritan Prifti deklaroi se qeveria shqiptare nuk ka dhene ende OK-ejin për këtë projekt.

“Qeveria shqiptare ka ngritur një grup nderministror. Javen tjetër do këtë takim dypalesh mes Shqipërisë dhe Kosovës. Nuk do të shihen interesat e ngushta te qeverise kosovare as te asaj shqiptare por do te shihet përfitimi i përbashket nga ky investim dhe ekspertet do të kenë fjalen e tyre për të minimizuar efektet negative”, tha Prifti.

Një ditë me parë qeveria e Kosovës bëri të ditur së deri tani ka marrë 2 oferta serioze per realizimin e ketij projekti. Afati i pranimit te ofertave ka perfunduar ne date 25 gusht.

Inisiativa kundershtohet ne Shqiperi nga specialistet pasi do te demtonte eko-sistemin dhe do te nxirrte te pavlefshem 11 HEC-e te vegjel ne kete zone. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 10 Korrik 2020

- Drejtoria e Turizmit dhe Zhvillimit Ekonomik do të bëjë hapjen e Qendrës Artizanale në Prizren, ku do të mbahen pesë kurse të ndryshme si: Djegie ne Dru, Reliev në letër, Rrobaqepje, Punim të Shajakut si dhe Dizajnimi i Veshjeve Moderne. (ish objektin e Megasportit në qendër të Prizrenit, ora 11:00)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi do të vizitojë Komunën e Gjakovës ku do të takohet me Kryetarin e Komunës së Gjakovës Ardian Gjini. (Komuna e Gjakovës, ora 11:00)

- Vazhdimi i seancës plenare të Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Salla e Kuvendit, ora 11:00)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi dhe Kryetari i Komunës së Gjakovës Ardian Gjini vizitojnë Ndërmarrjen publike ‘’KRU Gjakova’’. (Gjakovë, ora 11:30)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi dhe Kryetari i Komunës së Gjakovës Ardian Gjini vizitojnë Impiantin e Trajtimit të Ujërave të Ndotura projekt që është duke u realizuar në Komunën e Gjakovës. (Gjakovë, ora 11:50)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi dhe Kryetari i Komunës së Gjakovës Ardian Gjini vizitojnë ndërmarrjen publike Ngrohtorja e Qytetit – ndërtimi i Ngrohtores së re të qytetit Impianti I koogjenerimit me biomasë, projekt që është duke u realizuar në Komunën e Gjakovës. (Gjakovë, ora 12:20)

- Mbahet seanca plenare e Kuvendit të Republikës së Kosovës në të cilën raporton Kryeministri lidhur me menaxhimin e pandemisë COVID-19. (Salla e Kuvendit, ora 16:00)