08 Korrik 2020

Gren Art Center me aktivitet në Vushtrri për rëndësinë e mbrojtjes së mjedisit

Prishtinë, 16 tetor - Green Art Center do të organizojë aktivitet në sheshin e qytetit “Hasan Prishtina” në komunën e Vushtrrisë i cili do të mbahet i inicuar nga 36 klube të gjelbëra nga shkollat e komunës në përkrahje të Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH në kuadër të projektit “Shërbime të qëndrueshme komunale”.

Përndryshe Vushtria është vlerësuar edhe si komuna më e suksesshme në nivel kombëtar, për sa i përket menaxhimit të mbeturinave dhe Ndarjen për riciklim të tyre.

Në aktivitet do te jenë të pranishëm edhe Xhafer Tahiri - kryetar, Znj. Alexandra Linden – përfaqësuese e GIZ-SMS si dhe Christian Heldt ambasadori i Republikës Federale Gjermane në Kosovë.

Ky aktivitet synon të sensibilizojë qytetarët dhe të ndikojë në edukimin e brezave të rinj për rëndësinë e mbrojtjes së mjedisit.

Për më tepër,  kontributin e qytetarëve për të mbështetur shërbimin e ri të procesit të ndarjes dhe riciklimit të mbeturinave përmes Klubeve të Gjelbra të cilat janë grupe vullnetarësh të formuar nga Green Art Center-Prishtina (GAC) në institucionet arsimore në Kosovë që kryesisht janë të angazhuara në aktivitetet që synojnë pasurimin e sipërfaqeve të gjelbërta në shkolla si dhe krijimin e hapësirave të përdorshme për nevoja ditore në institutcione arsimore publike, ngritjen e kapaciteteve të nxënësve në trajtimin e çështjeve të ndryshme mjedisore si dhe aktivitetet e punëtorive profesionale që implementohen në terren me qëllim ngritjen dhe ndërgjegjësimin e qytetarë në Kosovë për çështje mjedisore.

Qëllimi kryesor i këtij veprimi të gjelbër është rritja e pjesëmarrjes së të rinjve dhe shoqërisë civile në aktivitetet mjedisore në mënyrë që të rritet ndërgjegjësimi për rëndësinë e procesit të zvogëlimit dhe ndarjes së mbeturinave.

Kësisoj, edhe Organizata ‘Green Art Center’ sikurse edhe më herët, falë përkrahjes së partnerëve ndërkombëtar, po arrin me sukses të shtrijë dalëngadalë kulturën për riciklim, e rëndësishme për vetëdijesimin e secilit për një mjedis të pastër jetese.

Ky organizim i bashkëngjitet të gjitha aktiviteteve të GAC-it në fushën e menaxhimit të mbeturinave dhe që do të ndihmoj në ngritjen e vetëdijes qytetare për ndarjen e mbeturinave të riciklueshme në burim.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 Korrik 2020

- Komisioni për Buxhet dhe Transfere shqyrton në parim Projektligjin  për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit mbi Ndarjet Buxhetore për Buxhetin e Republikës së Kosovës për vitin 2020. (Ndërtesa e Kuvendi, salla C301, ora 10:00)

- Nënshkruhet Memorandumi i Bashkëpunimit në mes të Ministrisë së Drejtësisë, Rrjetit të Grave të Kosovës, Shoqatës “Rrjeti i Shitësve me Pakicë”, i cili qëllim kryesor ka krijimin e lehtësirave në punësim, të personave të strehuar në strehimoret e dhunës në familje dhe të mbijetuarat/it e dhunës seksuale gjatë luftës. (Hapësirat e Ministrisë së Drejtësisë, kati i 9-të, salla 914, ora 11:00)

- Komuna mban dëgjim publik me banorët të fshatrave Çifllak, Polluzhë dhe Dobidol për përgatitjen e buxhetit për vitin 2021 dhe kornizës afatmesme 2021-2023. (Objekti i Shkollës Fillore të Mesme të Ulët ”Rilindja”në fshatin Çifllak, ora 19:00)

- Komuna mban dëgjim publik me banorët të fshatrave Kramovik, Guri i Kuq dhe Mrasor për përgatitjen e buxhetit për vitin 2021 dhe kornizës afatmesme 2021-2023. (Objekti i Shkollës  Fillore të Mesme të Ulët “Mustafë Ibishi” në fshatin Kramovik, ora 20:00)