01 Qershor 2020

Gjilan, KEK-u sfidon kryeministrin, vazhdon shkyçjet kolektive

Prishtinë, 26 mars - Mëgjithë atë që dje deklaroi kryeministrit Qeverisë së Kosovës Hashim Thaçi, drejtuar KEK-ut, që t’i ndërprerë shkyçjet kolektive të rrymës, ndërprerja e tillë e rrymës ka vazhduar në komunën e Gjilanit, duke i dënuar kështu edhe konsumatorët që rregullisht paguajnë energjinë e shpenzuar.

Për shkyçje të tilla kolektive, që kanë zgjatur nga e hëna, pakënaqësinë e tyre i kanë shprehur banorët e fshatit Pogragjë, të cilët thonë se shumica i përgjigjen obligimeve dhe se është e padrejtë që për hir të atyre që nuk paguajnë të ndëshkohen të gjithë qytetarët pa dallim.

Zyrtarë të KEK-ut në Gjilan, thanë të premten se shkyçje kolektive gjatë këtyre ditëve ka pasur në qytetin e Gjilanit dhe në fshatrat, Pasjak, Cernicë, Uglar, Pogragjë, Llovcë, Bilinicë, Sllubicë e Stublinë, madje në disa lokalitete si në Pogragjë e Uglar, është dashur intervenimi i policisë për shkak të problemeve që qytetarët e pandershëm madje ata që janë borxhlinj, po i shkaktojë rrjetit elektrik, pas ndërprerjeve të rrymës në shenjë revolte.

Banorët e fshatit Pogragjë si Sabri Salihu, Bashkim Mustafa, Driton Aliu e shumë tjerë, të cilëve pa të drejtë u është ndalur rryma nga e hëna, thonë se KEK-u me veprime të tilla po i fyen qytetarët e ndershëm. Ata thanë se KEK-u në bashkëpunim me policinë të merret me qytetarët që nuk paguajnë energjinë elektrike dhe që kanë me mijëra euro borxhe dhe t’i lënë të qetë ata qytetarë që obligimet e tyre i kryejnë rregullisht.

Pakënaqësinë dhe revoltën e tij me veprimet e tilla të KEK-ut ka shprehur edhe Shemsedin Jashari, pronar i një vetëshërbimi të madh në këtë fshat, duke theksuar se atij mund t’i shkaktohen mijëra euro humbje.

Ai dhe banorët tjerë të Pogragjës, i bënë thirrje qeverisë dhe kryeministrit, që të ushtrojnë presionin e tyre dhe madje edhe me vendim, t’ia ndalojnë KEK-ut shkyçjet kolektive.

/ksl/

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 Qershor 2020

- Për nder të Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve 1 qershorit, kompania ndërtimore “Qami Construction” do të dhurojë gjak në Qendrën e Transfuzionit të gjakut dhe bën shpërndarjen e dhuratave për fëmijët të cilat janë të shtrirë në Klinikën e Pediatrisë. (Qendra e Transfuzionit të gjakut në QKUK, ora 9:00)

- Në Ditën Ndërkombëtare të Fëmijëve, KOMF organizon konferencën për media për publikimin e Raportit të Monitorimit “Komuna Ime, e Drejta Ime Sociale”. (Hotel Sirius, ora 10:00)

- Në kuadër të Javës së Gjelbër, Komuna e Prishtinës do të organizojë mbjelljen e drunjëve. (Kampusi Universitar të Universitetit të Prishitnë, ora 11:00)

- Komisioni për Ekonomi, Punësim, Tregti, Industri, Ndërmarrësi dhe Investime Strategjike, shqyrton Raportin vjetor të Agjencisë Kosovare të Privatizimit – AKP për vitin 2019. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 11:00)
 
- Instituti për Zhvillimin e Politikave Sociale (IZHPS), me financimin nga FES, publikon hulumtimin “Qasja në mësimin online dhe kushtet e jetesës për familjet përfituese të Skemës së Asstencës Sociale gjatë Covid-19. (Hotel Sirius, ora 11:45)

- Qendra për Këshillim, Shërbime Sociale dhe Hulumtime prezanton hulumtimit “A po ndryshon koncepti i atësisë në Kosovë?”. (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdlUfSJPvTqynWzbxg2lXiq2Csq7vFeKnBg_kVgfvyHCkfpkQ/viewform,  ora  16:00)