26 Maj 2020

Djegëja e fushave të punës po dëmton pajisjet energjetike

Prishtinë, 7 shtator - Korporata Energjetike e Kosovës (KEK) ka bërë të ditur që kohëve të fundit është duke u përballur me një problematikë të veçantë që rezulton nga djegia e fushave të punës apo barishteve pas korrje-shirjeve.

Djegëja e këtyre fushave në shumë raste është duke rezultuar në dëmtimin e pajisjeve energjetike të Korporatës, siç janë shtyllat elektrike, përçuesit elektrik, stacione të vogla distribuimi, etj.

Rrjedhimisht dhe për të ndaluar dëmtimin e pasurisë së vendit në këtë formë, KEK sh.a. fton të gjithë fermerët e Kosovës që mos të djegin fushat e punës në mënyrë që të mbrohen pajisjet elektrike që po vihen në rrezik nga kjo dukuri.

KEK sh.a. falënderon fermerët për mirëkuptim dhe pret bashkëpunimin e tyre për të evituar këtë problem.

Kalendari

Ngjarjet e datës 26 Maj 2020 - Komisioni për Integrim Evropian diskuton lidhur me përmbushjen e obligimeve të Kosovës, në procesin e liberalizimit të vizave dhe shqyrton raportin e Ministrisë së Integrimit Evropian lidhur me financimin e Kosovës nga BE-ja, në luftimin e COVID-19. (Ndërtesa e Kuvendit, N303, ora 11:00)  

- Komisioni për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale takohet me Sekretarin e Ministrisë së Shëndetësisë, Naim Bardiqi. (Ndërtesa e Kuvendit, N302, ora 11:00)

- Komisioni për Ekonomi, Punësim, Tregti, Industri, Ndërmarrësi dhe Investime Strategjike shqyrton Raportin Vjetor të Zyrës së Rregullatorit të Energjisë (ZRrE) për vitin 2019. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 11:00)

- Presidenti i vendit, Hashim Thaçi,  do ta vizitojë Oden Ekonomike të Kosovës. (Lokalet e OEK-ut, ora 11:30)

 - Kryetari i AAK-së, Ramush Haradinaj, merr pjesë në ceremoninë e zbulimit të lapidarit të dëshmorit Luan Qerimaj dhe 4 dëshmorëve tjerë, në Gllogjan. (Te vendi i quajtur Lejthia, Gllogjan, Deçan, ora 11:30)

- Instituti Demokraci për Zhvillim Sfidat dhe nevojat e nënave vetë-ushqyese në kohë (pas)pandemie”  (Përmes platformës online, Google Meet, ora 17:00 - https://forms.gle/HAxFHsHEScpDdMx99)