03 Dhjetor 2022

AWESK organizon konferencën e parë rajonale “Energjia & Gratë”

Prishtinë, 27 shtator - Shoqata e Grave në Sektorin e Energjisë në Kosovë (AWESK) organizon sot konferencën e parë Rajonale “Energjia & Gratë”.

Konferenca synon që të paraqesë këndvështrimet e vendim-marrësve dhe akademisë nga vendi dhe rajoni si dhe organizatave ndërkombëtare për të identifikuar dhe adresuar sfidat me të cilat ballafaqohen gratë në sektorin e energjisë dhe mundësive që mund të ofrohen nga palët e interesit për të rritur pjesëmarrjen e grave dhe të rinjëve në sektor.

Rrjetëzimi midis profesionistëve të fushës dhe të gjeneratave të reja që dëshirojnë ta shohin vetën në këtë sektor, si dhe fuqizimi i tyre do të jenë fokus i veçantë që do të prezantohet në këtë konferencë.

Konferenca gjithashtu do të trajtojë edhe rritjen e pjesëmarrjes së vajzave e grave dhe djemve e burrave në Shkencë, Teknologji, Inxhinjeri dhe Matematikë si profesione të rëndësishme në zhvillimin ekonomik të vendit dhe tranzicionin e gjelbër energjetik.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 dhjetor 2022

- Komuna e Prishtinës do të bëjë testimin e radhës të Sistemit të Alarmit Publik me tinguj të njëtrajtshëm dy herë nga 30 sekonda. (Prishitnë, ora 12:05)

- Ndihmës administratorja e Agjencisë së Shteteve të Bashkuara për Zhvillim Ndërkombëtar për Europë dhe Euroazi, Ambasadorja Erin E. McKee, do të vizitojë Kosovën ku do të takohet me akterë të ndryshëm duke përfshirë përfaqësues të Qeverisë, shoqërisë civile, sektorit privat, bartës të rinj të ndryshimeve etj. (Lokalet e Royal Beverages, Velekincë, Komuna e Gjilanit, ora 13:30)

- Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu e shoqëruar nga kryetari i Komunës së Podujevës Shpejtim Bulliqi, do të mbajë tubim me vajza e gra. (Teatrin e Qytetit "Avdush Hasani", ora 14:00)

- Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu e shoqëruar nga kryetari i Komunës së Podujevës Shpejtim Bulliqi do të vizitojë Qendrën e Handikos-it në Podujevë. (Objekti i Qendrës në Podujevë, ora 15:30)

- Në kuadër të Festivalit Ndërkombëtar të Filmit do të shfaqen filma vendor dhe të huaj, ku do të ketë diskutime me me autorët pjesmarrës! (Kino Armata, ora 17:00)
 
- Mbahet ceremonia e mbylljes së Festivalit Ndërkombëtar të Filmit më ç'rast do të behët edhe ndarja e çmimeve. (Kino Armata, ora 19:00 )