03 Prill 2020

Zëvendësministri zotohet për mbylljen me sukses të projektit Pro Tax 2

Stokoholm, 19 shkurt - Përfaqësues të Ministrisë së Financave dhe Transfereve, të kryesuar nga zëvendësministri Ilir Aliu, po qëndrojnë për vizitë zyrtare në Suedi, ku po zhvillojnë takimin e përbashkët të komiteteve drejtuese të projektit Pro Tax 2 nga Ministria e Financave dhe Transfereve dhe Pro Tax Albania të mbështetura nga Agjencia Suedeze e Taksave, me qëllim të marrjes dhe shkëmbimit të përvojave në fushën e tatimit në pronë.

Me këtë rast zëvendësministri i Financave dhe Transfereve Ilir Aliu, është pritur në takim nga drejtoresha e përgjithshme e Agjencisë së Taksave në Suedi Katrin Westling Palm, ku në mes tjerash e njoftoi atë për të arriturat që ka sjellë projekti Pro Tax 2, i mbështetur nga Agjencia Suedeze e taksave dhe SIDA.

Zëvendësministri Aliu gjithashtu e falënderoi dhe shprehu gatishmërinë për vazhdimin e bashkëpunimit dhe zotimin e përbashkët për mbylljen me sukses të projektit Pro Tax 2, si dhe vazhdimin e bashkëpunimit në të ardhmen në veçanti në fushën e legalizimit dhe inkasimit të borxhit të akumuluar.

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 Prill 2020

- Banka Qendrore e Republikës së Kosovës mban konferencën për shtyp për zhvillimet në sektorin financiar pas paraqitjes së Pandemisë Covid 19. (Ndërtesa e BQK-së, ora 11:00)

- Kompanitë Rajonale e largimit dhe grumbullimit te Mbeturinave mban konferencë për medie (Zyret e Kompanisë “Pastrimi", ora 12:00)

- Kompania Rajonale e Ujësjellësit 'Prishtina' të bëjë pastrimin e rezervuarit të ujit në objektin prodhues Kroni në komunën e Fushë Kosovës.