04 Korrik 2020

Trichet: Parashikohet rritje e ekonomisë

SHBA, 11 qershor - Ekonomia e zonës euro duhet të rritet këtë vit me një nivel mes 0,7 për qind dhe 1,3 për qind dhe të shënojë në 2011 një rritje prej 0,2 për qind në 2,2 për qind.


Lajmin e ka bërë të ditur presidenti i BQE-së, Jean-Claude Trichet, duke paraqitur parashikimet e reja makro-ekonomike të Eurotower. Parashikimet mbi inflacionin tregojnë për një rritje të këtij treguesi.

Rritja mesatare e çmimeve të mallrave të konsumit do të jetë nga 1,4 në 1,6 përqind, ndërsa për 2011 nga 1-2,2 përqind. Presidenti i BQE-së ka vlerësuar masat e marra nga vendet e zonës euro për pakësimin e defiçitit publik.

\"Është pozitive që disa vende me defiçit publik të ngritur, kanë marrë masa korrektive për bilancin e vetë\", tha Trichet.

Kalendari

Ngjarjet e datës 4 Korrik 2020

- Shoqata "Miqtë e Amerikës", do të organizojë aktivitet në nderim të 4 korrikut - Dita e Pavarësisë së SHBA ku aktiviteti fillon me pastrimin e sheshit Bill Clinton nga zjarrfikësat e Prishtinës. (Sheshit Bill Clinton, ora 10:00)

- Ministri i Infrastrukturës, Arban Abrashi do të bëjë shenjëzimin e shtigjeve të biçikletave në hyrje të Fushë-Kosovës, te rrethi i kazermës “Adem Jashari”, bashkë me grupin e çiklistëve “Marakli t’biçikletave”. (Parkingu i Ministrisë së Infrastrukturës, ora 10:00)

- Në nderim të 4 korrikut - Dita e Pavarësisë së SHBA pjestarët e Qendrës së Mjekësisë Urgjente të Prishtinë do ta ngrisin flamurin. (Sheshi Bill Clinton, ora 11:00)
 
- Kryeministri merr pjesë në fillmin e fushatë së korrje shirjeve në Kosovë. (Zona Industriale në fshatin Shirokë, Komuna e Suharekës, ora 14:00)