19 Shtator 2020

Sindikatat refuzuan oferten e qeverisë

Prishtinë, 26 shkurt - Dy kryesitë e Sindikatave të pavarura, Sindikata e Sherbimit  Civil të Kosovës dhe Sindikata e Pavarur e Administratës Publike, që përfaqësojnë të drejtat dhe interesat e Shërbyesve Civil, kan mbajtur një takim në MAP, me Ministrin Arsim Bajramin, në lidhje me kërkesat e Shërbyesve Civil të Kosovës të cilin takim kësaj radhe e ka thirrur Ministri Bajrami.

Në këtë takim, Ministri Bajrami, ka ofruar ofertën e Qeverisë së Kosovës në formë të shkruar të cilën ofertë, përfaqsuesit e të dy Sindikatave, në prezencë të Ministrit Bajrami, pas shumë diskutimeve të përbashkëta e  refuzuan duke e quajtur ofertën si jo serioze dhe të pa pranueshme për Shërbyesit Civil.

Përfaqsuesit e që të dy Sindikatave, këtë ofertë vendosën që t’ua komunikojnë, këshillave të Përgjithshme të të dy Sindikatave dhe në formën e shkruar, tia kthejnë përgjegjen Qeveris së Kosovës, gjegjësisht Ministrits së Administratës Publike- Ministrit Arsim Bajrami.

Vet Ministri Bajrami, pranoi se Oferta e paraqitur në formën e shkruar , me vërejtjet që do ti ketë nga draft marrëveshtja e ofruar e MAP, do të shqyrtohet edhe njëherë nga ana e Qeverisë dhe do të  shiqohen mundësitë se deri në cilën masë mundë ti plotëson kërkesat e Shërbyesve Civil, Qeveria e Kosovës.

Këto vërejtje me shkrim nga ana e që të dy Sindikatave, do t’iu dorzohen Qeverisë së Kosovës, më së largu, deri  të hënën më datë 01.03.2010.

Që të Dy Sindikatat, edhe njëherë përsëritën kërkesën e tyre se në rast se nuk plotësohen kërkesat e Shërbyesve Civil deri më datë 15.03.2010, do të futen në grevë dhe se do të ketë edhe  kërkesa tjera për dorëheqjen e zyrtarve të lartë qeveritrë, për gjendjen e shkaktuar në sektorin e Shërbimit civil të Kosovës.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 19 Shtator 2020 - Për nder të 100 vjetorit të shpalljes së Tiranës Kryeqytet, “Muzeu Lëvizës”, Komuna e Prishtines bashkë me Muzeun e mirëpresim edhe nënkryetaren e Bashkisë së Tiranës, Anuela Ristani dhe drejtoreshën ekzekutive të Unioni i Bashkive Shqiptare të Rajonit, Andriola Kambo hapin 'Muzeu Lëvizës'. (Sheshi 'Ibrahim Rugova', ora 10:00)

- Let’s Do It Kosova në kuadër të Lëvizjes Globale “Let’s Do It World” sjell përsëri në Kosovë “Ditën e Pastrimit të Botës 2020” ku do të fillojë me aktiviteti te pastrimin e qytetit nga mbeturinat. (Në afërsi të stadiumit “Fadil Vokrri”, lokacioni te parkingu i autobusëve, ora 11:00)

- Udhëhqës të Komunës së Prishtinës bashkë me Unionin e Bashkive Shqiptare të Rajonit, Andriola Kambo zhvillojnë një vizitë në Muzeun e Kosovës. (Muzeu i Kosovës, ora 11:30)

- Let’s Do It Kosova vazhdon me aktivitetin e dytë qëndror për shënimin e “Ditës së Pastrimit të Botës 2020”. (Parku i Qytetit të Prishtinë, ora 13:00)

- Lëvizja Vetëvendosje mban konferencë për media në të cilën flasin Kryetari i LV-së, Albin Kurti dhe Sekretari për Marrëdhënie me Jashtë, Kreshnik Ahmeti. (Zyret e LV-së në Arbëri, ora 14:00)

- Përfaqësues të lartë nga Prokuroria Themelore në Gjilan, Inspektorati Policor i Kosovës dhe Policia e Kosovës mbajn konferencë për media, të organizuar nga Prokuroria Themelore në Gjilan, lidhur me aksionin e realizuar mbrëmë në fshatin Karaçevë, komuna e Kamenicës dhe rajone tjera. (Prokuroria Themelore në Gjilan, rruga ‘’Marie Shllaku’’, ora 14:00)

- Udhëhqës të Komunës së Prishtinës bashkë me Unionin e Bashkive Shqiptare të Rajonit, Andriola Kambo zhvillojnë një vizitë në Kopshtin me Bazë në Komunitet “Cicërimat”. (Kopshtin “Cicërimat”, ora 14:00)

- Udhëhqës të Komunës së Prishtinës bashkë me Unionin e Bashkive Shqiptare të Rajonit, Andriola Kambo zhvillojnë një vizitë në Parku Germia. (Parku Germia, ora 15:00)