29 Janar 2020

Sindikatat kërkojn miratimin e buxhetit për vitin 2020

Prishtinë, 14 janar - Në takimin e përbashket në mes Sindikatës së Bashkuar te Arsimit, Shkencës dhe Kulturës (SBASHK), Federates Sindikale te Shendetesise (FSSHK) dhe Sindikates se Policise (SPK) duke parë rrethanat aktuale në te cilat ndodhen kanë paraqitur brengën për përkeqësimin e mirëqenies sociale te anëtaresisë dhe në kuader te saj kanë kerkuar takim urgjent me Kryeparlamentarin Glauk Konjufca, Kryeministrin ne detyre Ramush Haradinaj dhe Avokatin e popullit Hilmi Jashari.

Te tri sindikatat nga Kryeministri në detyrë kërkojnë qe ta dergoj ne Parlamentin e Kosovës Projektligjin per buxhet per vitin 2020 me qellim të shmangies se trazirave sociale.

Ndersa nga Kryeparlamentari sindikatat kanë kërkuar qe te ndermarr hapa ligjor parlamentarë për aprovimin e buxhetit me kohe.

Avokatit te popullit i drejtohemi me kerkesen e thjesht qe te procedoj kerkesat e sindikatave te pundtoreve t6 sistemit publik, ne lidhje me revokimin e vendimit per masen e përkohshme per pezullimin e Ligjit te pagave.

E giithe kjo sipas këtyre sindikatave behët në perpjekje te ruajtjes se qetesisë sociale ne Republiken e Kosoves.

Kalendari

Ngjarjet e datës 29 janar 2020  - Bazuar në Rregulloren nr. 09/2019 për Procedurën dhe Kriteret e Zgjedhjes së Anëtarëve të  Këshillit Gjyqësor të Kosovës nga Gjyqësori, KGjK-ja ka caktuar votimin e zgjedhjes së një gjyqtari/e të nominuar nga radhët e Gjykatës së Apelit për Anëtar/e të Këshillit Gjyqësor të Kosovës. (Pallati i Drejtësisë, Gjykata e Apelit, objekti B, salla Nr.124, ora 9:00)

- Organizata Joqeveritare “Ngritja e Zërit” dorëzon shtatë lëndë në Gjykatën Kushtetuese rreth vlerësimit të kushtetutshmërisë se aktit juridik të Gjykatës Supreme me rastin e refuzimit të padive për kompensimin e dëmeve të luftës. (Gjykata Kushtetuese, ora 9:00)

- Qendra Kosovare për Studime të Sigurisë organizon prezantimin e raportit hulumtues "Përmbledhje e qasjes së Kosovës në deradikalizimin dhe ri-integrimin e qytetarëve të kthyer nga zonat e luftës në Siri dhe Irak". (Qendra e Konferenca "Orion", ora 10:00)

- Mbahet mbledhja e 25 e Kuvendit të Komunës së Istogut. (Salla e Kuvndit të Komunës së Mitrovicës, ora 10:00)

- Komuna e Klinës bën homazhe në nderim të dëshmorëve Vesel S. Avdyli, Ilir R. Merturi dhe Naim XH. Gashi. (Varrezat e dëshmorëve të Kodra e Kuqe në Grabanicë të Klinës, ora 11:00)

- Shefja e Zyrës së BE-së në Kosovë, Nataliya Apostolova dhe Ambasadorja e Kroacisë në Kosovë, Danijela Barišić, do të paraqesin prioritetet e Presidencës së Kroacisë të Këshillit të Bashkimit Evropian. (Menza Ramiz Sadiku, ora 12:00)

- Komuna e Klinës organizon manifestimin tradicional kulturor e përkujtimor, “Flaka e Janarit 2020” në nderim të dëshmorëve Vesel S. Avdyli, Ilir R. Merturi dhe Naim XH. Gashi. (Qendra e Kulturës "Jehona e Dukagjinit" në Klinë, ora 13:00)

- Kryeministri në detyrë, Ramush Haradinaj, viziton policin Artur Mrasori, i lënduar gjatë aksionit antidrogë në Zhur të Prizrenit. (Reparti i Kujdesit Intenziv, QKUK, ora 13:00)

- Mbahet mbledhja e Qeverisë së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 14:00)

- Mbahet ceremonia e varrimit të zyrtarit policor, i rënë në kryerje të detyrës në aksionin e policisë në fshatin Zhur të Prizrenit. (Varrezat e fshatit Shkarashnik në Komunën e Malishevës, ora 15:00)