06 Korrik 2020

Rritja e GDP-së botërore pritet të jetë 2.9 për qind

Vjenë, 22 nëntor - Organizata për Bashkëpunimin dhe Zhvillimin Ekonomik (OECD) ka ulur parashikimin për rritjen e ekonomisë globale në vitin 2020 nga 3 % në 2.9 %.

Sivjet rritja e GDP-së botërore pritet të jetë 2.9 %, nga 3.5 % që ishte vjet.

Kryeekonomistja e Organizatës për Bashkëpunimin dhe Zhvillimin Ekonomik Laurence Boone u shpreh se ky do të jetë ritmi më i ngadalshëm i rritjes në dekadën e fundit.

Organizata u shpreh se kërkohet veprim i guximshëm për të përballuar nivelet e larta të pasigurisë përpara të cilave gjenden bizneset dhe ndryshimet themelore që po ndodhin në ekonominë globale.

Parashikohet se vitin e ardhshëm dhe në 2021-shin, rritja e ekonomisë amerikane do të ulet në 2 %.

Kalendari

Ngjarjet e datës 6 Korrik 2020

- Oda Ekonomike e Kosovës do të mbajë konferencë të jashtëzakonshme për media lidhur me zhvillimet e fundit me përhapjen e pandemisë dhe ndikimet në ekonomi. (Objekti i Odës Ekonomike të Kosovës, ora 10:30)

- Kryetari i Sindikatës së Pavarur të Sektorit Privat të Kosovës, Jusuf Azemi do të mbaj takim me Ministren e financave, znj. Hikmete Bajrami me të cilën do të bisedoj lidhur me pagesën e pagave të  punëtorëve nga pakoja emergjente, tërheqjen e mjeteve për punëtorë nga fondi i kursimeve si dhe eliminimin e gabimeve teknikeve gjatë  aplikimit për pakon fiskale emergjente. (Kabineti i ministres Bajrami, ora 11:00)


- Partia Demokratike e Kosovës mban konferencë për media. (Selia e PDK-së, ora 15)

- Komuna e Rahovecit mban dëgjim publik me banorët e fshatrave Krushë e Madhe, Celinë, Nagavc për përgatitjen e buxhetit për vitin 2021 dhe kornizës afatmesme 2021-2023. (Objekti i Qendrës Rinore në fshatin Krushë e Madhe, ora 19:00)

- Komuna e Rahovecit mban dëgjim publik me banorët e fshatrave Hoçë e Vogel dhe Brestoc për përgatitjen e buxhetit për vitin 2021 dhe kornizës afatmesme 2021-2023. (Objekti i  Shkollës Fillore të Mesme të Ulët “Heronjtë e Kosovës” në fshatin Hoçë e Vogël, ora 20:00)