05 Shkurt 2023

QPA bën lansimin e raporti “Pse nuk po funksionojnë inspektimet?”

Prishtinë, 22 qershor - Qendra për Politika dhe Avokim (QPA) bën lansimin e raportit “Pse nuk po funksionojnë inspektimet?”.

Raporti është hartuar në kuadër të projektit “Përtej punësimit” përmes HumanRightivism që mbështet nga Ambasada Suedeze në Kosovë nëpërmjet Community Development Fund (CDF).

Qëllimi i kësaj konference është që të prezantohet dhe të diskutohet rreth raportit i cili analizon disa nga aspektet më të rëndësishme të fushës së punës duke përfshirë këtu kornizën legjislative dhe atë institucionale, me theks të veçantë rolin e Inspektoratit të Punës në mbikëqyrjen e zbatimit të ligjeve në fushën e punës.

Raporti më tej synon të përshpejtojë reformat shumë të nevojshme nëpërmjet avokimit tek akterët kyç institucional.

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 shkurt 2023  - Këshilli Gjyqësor i Kosovës mban mbledhjen e radhës. (Ndërtesa e KGjK-së, ora 9:00)

- Kuvendi Komunal i Gjilanit mban seancë të jashtëzakonshme, ku në rend dite do të jetë falja e tatimit në pronë në vlerën deri 100 euro për të gjithë tatimpaguesit e kësaj komune, për vitin 2023. (Salla e Kuvendit Komunal të Gjilanit, ora 10:00)

- Sindikata e Sektorit Privat të Kosovës mban konferencë për shtyp lidhur me gjendjen e punëtorëve teknik të Sektorit Privat te Kosovës dhe dialogu me qeverinë dhe institucionet tjera të Kosovës. (Zyrët e Sindikatës, ora 11:00)

- Lidhja Demokratike e Kosovës Dega në Prizren, mban konferencë për medie. (Selia e LDK-së në Prizren, ora 11:00)

- Komisioni për Buxhet, Punë dhe Transfere shqyrton Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit mbi ndarjet buxhetore, si dhe shqyrton listën e kandidatëve për plotësimin e një pozite për anëtar joekzekuiv të Bordit të Bankës Qendrore të Kosovës. (Kuvendi i Kosovës, salla C203, ora 13:30)

- Prezantohet puna e kryer rreth vajzave dhe grave me aftësi të kufizuara të cilat kanë folur hapur për historitë e tyre të, abuzimeve seksuale, dhunës fizike, dhunës psikike, keqtrajtimeve, ofendimeve dhe diskriminimeve. (Ndërtesa e Qeverisë, salla P38, ora 14:30)