09 Gusht 2020

Qeveria gjermane ka nevojë për më pak kredi

Berlin, 23 qershor - Qeveria federale gjermane do të marrë mëë pak borxhe se sa ishte planifikuar më parë.

Për këtë vit pritet tani kredi të reja prej 63 miliardë euro-sh, bëri të ditur një përfaqësues i koalicionit.

Kjo do të thotë 20 miliardë më pak se sa ishte planifikuar.

Arsyeja për uljen e nevojës për kredi janë të ardhurat nga tatimet e larta, kostot më të ulta të tregut të punës për shkak të gjendjes ekonomike të përmirësuar si dhe fitimet prej miliardash nga shitja e licencave të telefonisë celulare.   
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 Gusht 2020

- Qendra në Shtetet e Bashkuara të Amerikës organizon Tubimin e parë interaktiv virtual me Kryeministrin e katërt të Republikës së Kosovës, Albin Kurti, për të diskutuar situatën aktuale politike në Republikën e Kosovës dhe rolin që mund të luajnë shqiptaro-amerikanët dhe shqiptaro-kanadezët në zgjedhjet e ardhshme. (Virtualisht në Zoom:  https://bit.ly/LVVShBAAug9, 13:00)