20 Shtator 2020

Ngec përmirësimi i gjendjes së ekonomisë gjermane

Berlin, 13 shkurt - Përmirësimi i gjendjes së ekonomisë gjermane ka ngecur. Prodhimi i brendshëm bruto, shifra matëse e kapacitetit të përgjithshëm ekonomik, mbeti në tremujorin e katërt të 2009-ës në nivelin e tremujorit paraardhës.

Këtë e bëri të ditur Enti Federal i Statistikave në Wiesbaden. Në këtë mënyrë tendenca e lehtë pozitive e ekonomisë nga tremujori i dytë dhe i tretë nuk vazhdoi.

Sipas të dhënave statistikore, impulse pozitive erdhën vetëm prej tregtisë së jashtme. Në një kohë që eksportet u rritën sërish, importet ishin në rënie. Investimet në Gjermani ishin po ashtu në rënie dhe frenuan kështu, sipas ekspertëve, rritjen ekonomike.

Kalendari

Ngjarjet e datës 20 Shtator 2020

- Forumi Ballkanik në emër të Platformës së Shoqërisë Civile për Demokraci dhe të Drejtat e Njeriut mban konferencë për shtyp në të cilën publikon raportin hulumtues, që është një vështrim mbi progresin e bërë nga 6 vendet e Ballkanit Perëndimor drejt zbatimit të zotimeve të tyre që nga Samiti i Ballkanit Perëndimor në Londër (2018) dhe Poznań (2019), të zhvilluara në kuadër të Procesit të Berlinit të nisur në vitin 2014. (Zyret e Forumit Ballkanik Rr. Tirana, C4/2 LAM B-N2 11-1, banesat e bardha të Prime Group, afër Euro Printy, ora 13:00)
 
- Lëvizja Vetëvendosje mban konferencë për media. (Zyret e LV-së në Arbëri, ora 14:00)