19 Shtator 2020

Nga 850 lëndë të pazgjidhura nga Gykata Supreme, 70% konteste ekonomike

Prishtinë, 18 shkurt - Këshilli Gjyqësor i Kosovës, në mbledhjen e sotme datë 18 shkurt 2010, nën drejtimin e Kryesueses znj. Lirije Osmani mbajti mbledhjen e radhës.

Në  këtë mbledhje, Këshilli aprovoi Raportin Statistikor për vitin 2009 të punës,   të Gjykatave të Rregullta dhe të Gjykatave për Kundërvajtje.

Me këtë rast, Këshilli Gjyqësor i Kosovës, konstatoi se, efikasiteti në punën e Gjykatës Supreme, edhe pse duke pasur parasysh kushtet në të cilat ka punuar, nuk ka qenë në nivel të duhur, e posaçërisht në përfundimin e procedurës penale për të mitur, ku 50% e lëndëve janë të pazgjidhura, ndërkaq sipas procedurës penale civile janë mbi 50% e lëndëve janë të pazgjidhura, gjithashtu, në procedurën e revizionet janë 850 lëndë të pazgjidhura, në veçanti më se 70% janë në konteste ekonomike e që zgjidhja e tyre ka rëndësi të veçantë për zhvillimin ekonomik në Kosovë.

Njëherit, Këshilli u informua për emërimin e gjyqtarëve të  Gjykatës Supreme, për prokurorët e Prokurorisë  së Shtetit si dhe për prokurorët e Prokurorisë  Speciale të dekretuar nga Presidenti i Republikës së Kosovës.

Këshilli, aprovoi dorëheqjen e zt. Ymer Huruglica, kryetarë  i Gjykatës së Qarkut në  Gjilan.

Meqenëse, nuk janë  plotësuar vendet e punës të parapara me shpalljen e konkursit 2009, Këshilli vendosi që, gjyqtarët e Gjykatës Supreme dhe prokurorët e Prokurorisë së Shtetit, të cilët aktualisht janë në këto detyra, e të cilët nuk janë riemëruar, të vazhdojnë punën deri në përfundimin e procesit të plotësimit të vendeve sipas konkursit të ri, i cili në ndërkohë do të publikohet .

Ndërkaq, për Kryeprokurorin e gjertanishëm të Shtetit, do të vazhdoi punën si prokuror deri në plotësimin e kushteve për pension, meqenëse, vendi i tij është plotësuar me procesin e riemërimit. 

Këshilli Gjyqësor i Kosovës  shqyrtoi edhe disa çështje të tjera me rëndësi nga fushë kompetenca e vet.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 19 Shtator 2020

- Për nder të 100 vjetorit të shpalljes së Tiranës Kryeqytet, “Muzeu Lëvizës”, Komuna e Prishtines bashkë me Muzeun e mirëpresim edhe nënkryetaren e Bashkisë së Tiranës, Anuela Ristani dhe drejtoreshën ekzekutive të Unioni i Bashkive Shqiptare të Rajonit, Andriola Kambo hapin 'Muzeu Lëvizës'. (Sheshi 'Ibrahim Rugova', ora 10:00)

- Let’s Do It Kosova në kuadër të Lëvizjes Globale “Let’s Do It World” sjell përsëri në Kosovë “Ditën e Pastrimit të Botës 2020” ku do të fillojë me aktiviteti te pastrimin e qytetit nga mbeturinat. (Në afërsi të stadiumit “Fadil Vokrri”, lokacioni te parkingu i autobusëve, ora 11:00)

- Udhëhqës të Komunës së Prishtinës bashkë me Unionin e Bashkive Shqiptare të Rajonit, Andriola Kambo zhvillojnë një vizitë në Muzeun e Kosovës. (Muzeu i Kosovës, ora 11:30)

- Let’s Do It Kosova vazhdon me aktivitetin e dytë qëndror për shënimin e “Ditës së Pastrimit të Botës 2020”. (Parku i Qytetit të Prishtinë, ora 13:00)

- Lëvizja Vetëvendosje mban konferencë për media në të cilën flasin Kryetari i LV-së, Albin Kurti dhe Sekretari për Marrëdhënie me Jashtë, Kreshnik Ahmeti. (Zyret e LV-së në Arbëri, ora 14:00)

- Udhëhqës të Komunës së Prishtinës bashkë me Unionin e Bashkive Shqiptare të Rajonit, Andriola Kambo zhvillojnë një vizitë në Kopshtin me Bazë në Komunitet “Cicërimat”. (Kopshtin “Cicërimat”, ora 14:00)

- Udhëhqës të Komunës së Prishtinës bashkë me Unionin e Bashkive Shqiptare të Rajonit, Andriola Kambo zhvillojnë një vizitë në Parku Germia. (Parku Germia, ora 15:00)