15 Nëntor 2019

Murtezaj në Asamblenë e Shoqatës së Kontabilisteve të Certifikuar dhe Auditorëve

Prishtinë, 10 qershor - Drejtori i Përgjithshëm i Administratës Tatimore të Kosovës Ilir Murtezaj mori  pjesë në mbledhjen e përgjithshme të Asamblesë së Shoqatës së Kontabilistëve të Certifikuar dhe Auditorëve të Kosovës (ShKÇAK), që u mbajt në qytetin e Shëngjinit në Shqipëri, ku u prezantua raporti i aktiviteteve dhe raporti i pasqyrave financiare të audituara për vitin 2018, strategjia për vitet 2020-2024, plani i punës dhe buxheti i ShKÇAK për vitin 2020.

Në fjalën e rastit para të pranishmëve, Drejtori Murtezaj potencoj rolin se Shoqatës se Kontabilistëve të Certifikuar dhe Auditorëve të Kosovës (ShKÇAK) si institucion kredibil në fushën e kontabilitetit dhe auditimit dhe bashkëpunimin që ka ATK me këtë institucion .

Drejtori informoi të pranishmit me zhvillimet e fundit në ATK, dhe angazhimin e vazhdueshëm të institucionit që drejton për ofrimin e shërbimeve sa me kualitative për të gjithë tatimpaguesit.

Ndër të tjera ai gjithashtu theksoj nevojën për thellimin  e bashkëpunimit jo vetëm me Shoqatën por me të gjithë përfaqësuesit e bizneseve, me qëllim që  të adresohen të gjitha sfidat me të cilat ballafaqohen tatimpaguesit.

Në fund Drejtori iu përgjigj pyetjeve të shumta nga pjesëmarrësit për të gjitha çështjet e ngritura.

Kalendari

Ngjarjet e datës 16 nëntor 2019

- Me rastin e shënimit të Ditës së Avokatisë nënshkruhet memorandumi i bashkëpunimit në mes të Asociacionit të Gazetarëve të Kosovës dhe Odës së Avokatëve të Kosovës. (Hotel Swiss Diamond, ora 10:00)

- Filarmonia e Kosovës mban konferencë për medie në lidhje me koncertin e radhës artistik. (Salla e Kuqe të Pallatit të Rinisë, 14:30)
 
- Me rastin e ndeshjes Kosovë - Angli, trajneri i përfaqësueses së Kosovës Bernard Challandes mban konferencë për media. (Hotel Emerald, ora 16:15) 

- Zhvillohet stërvitja e Kombëtares së Kosovës. (Stadiumi ‘Fadil Vokrri’ në Prishtinë, ora 17:00) 

- Kombëtarja e Anglisë do të mbërrijë në Kosovë. (Aeroporti “Adem Jashari” në Prishtinë, ora 18:30)

- Mbahet konferenca e Klubit futbollistik te Anglisë. (Hotel Emerald, ora 19:30)