25 Tetor 2020

Kuvendi Komunal i Rahovecit miraton buxhetin për vitin 2021

Rahovec, 29 shtator - Kuvendi i Komunës së Rahovecit, sot e ka mbajtur mbledhjen e nëntë të rregullt, ku me 19 vota për, 3 vota kundër dhe me 6 abstenime ka miratuar buxhetin e komunës për vitin 2021.

Buxheti i propozuar nga Kryetari i Komunës së Rahovecit, Smajl Latifi për vitin 2021, e i cili u miratua me 19 vota të anëtarëve është 14, 216, 590 euro, të hyrat vetanake janë 1,061,093. 00 euro kurse grandet dhe transfreret është 13,155,497.00 euro.

Buxheti është i shpërndarë sipas këtyre kategorive: Shpenzime rrjedhëse 9,593,956.00, paga dhe mëditje 7,622,634.00, 1,715,477.00, shpenzime komunale 280,500.00, subvencione 311,000.00, shpenzime kapitale 4,286,979.00.

Gjatë kësaj mbledhje janë miratuar edhe këto pika: Rregullorja Komunale për Tatimin mbi Pronën e Paluajtshme për vitin 2021; vendimi i  Kryetarit të Komunës së Rahovecit për shpalljen “Qytetar Nderi” i Komunës së Rahovecit Tomor Kotorri; vendimi për caktimin e komisionit ad-hoc për zgjedhjen dhe zëvendësimin e anëtarit të Këshillit të fshatit Hoçë e Madhe si dhe Raporti i Performancës komunale janar-dhjetor 2019. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 25 Tetor 2020

- Nën organizimin e Federatës së Futbollit të Kosovës mbahet dita e dytë e fazës finale të projektit “Elite Youth Development U15”. (Fusha “Top Football” në Mazgit, ora 9:00)

- Federata e pingpongut të Kosovës vazhdon kampionatin Individual për veteran për vitin 2020. (Shkollën fillore Tefik Çanga në Ferizaj, ora 10:00)

- OJQ Sport4all organizon turneun e streetballit "Prishtina Streetball 2020". (Amfiteatri i Pishines se Germise,  ora 12:00)  

- Partia Demokratike e Kosovës dega në Prishtinë mban konferencë për medie. (Dega e PDK-së në Prishtinë afër restaurant Tiffany në Prishtinë, ora 13:00)