01 Qershor 2020

Kuvendi Komunal i Mitrovicës aprovon draft buxhetin për vitin 2020

Mitrovicë, 19 shtator  - Nën drejtimin e kryesuesit, Safet Kamberi, dhe në prani të kryetarit të komunës, Agim Bahtiri, nënkryetarit, Faruk Mujka, asamblistëve dhe drejtorëve të drejtorive komunale, sot është mbajtur seanca e 23-të e rregullt e Kuvendit të Komunës.

Fillimisht asamblisti nga radhët e Lëvizjes Vetëvendosje, Izet Tahiri, propozoi një pikë shtesë për rend të ditës, Mbështetje financiare për klubin hendbollistik “Trepça”.

Pastaj kryesuesi, Safet Kamberi, propozoi rendin e ditës, për seancën e 23-të të Kuvendit, me ç’rast këshilltarët komunal unanimisht aprovuan këtë rend dite.

Në vazhdim këshilltarët e Kuvendit Komunal aprovuan me shumicë votash; Rregullorja (e miratuar në parim) për ndarjen e titujve të nderit, çmimeve, mirënjohjeve dhe falënderimeve; Draft-buxheti komunal për vitin 2020 dhe parashikimi për vitet 2021-2022 si dhe Mbështetja financiare për klubin hendbollistik “Trepça".

Pika më e rëndësishme e rendit të ditës në këtë mbledhje ishte Draft-buxheti komunal për vitin 2020 dhe parashikimi për vitet 2021-2022, ku lidhur me këtë pikë pati diskutime dhe propozime të ndryshme dhe me shumicë votash u miratua nga këshilltarët komunal.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 Qershor 2020

- Për nder të Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve 1 qershorit, kompania ndërtimore “Qami Construction” do të dhurojë gjak në Qendrën e Transfuzionit të gjakut dhe bën shpërndarjen e dhuratave për fëmijët të cilat janë të shtrirë në Klinikën e Pediatrisë. (Qendra e Transfuzionit të gjakut në QKUK, ora 9:00)

- Në Ditën Ndërkombëtare të Fëmijëve, KOMF organizon konferencën për media për publikimin e Raportit të Monitorimit “Komuna Ime, e Drejta Ime Sociale”. (Hotel Sirius, ora 10:00)

- Në kuadër të Javës së Gjelbër, Komuna e Prishtinës do të organizojë mbjelljen e drunjëve. (Kampusi Universitar të Universitetit të Prishitnë, ora 11:00)

- Komisioni për Ekonomi, Punësim, Tregti, Industri, Ndërmarrësi dhe Investime Strategjike, shqyrton Raportin vjetor të Agjencisë Kosovare të Privatizimit – AKP për vitin 2019. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 11:00)

- Mbahet ceremonia e dorëzimit të pajisjeve mjekësore dhe mjeteve mbrojtëse kundër COVID-19, për Klinikën Infektive në QKUK, pajisje këto të financuara nga fondet e mbledhura gjatë kampanjës tonë Një kafe si flutur. (Barnatorja Qëndrore, QKUK, ora 11:00)
 
- Instituti për Zhvillimin e Politikave Sociale (IZHPS), me financimin nga FES, publikon hulumtimin “Qasja në mësimin online dhe kushtet e jetesës për familjet përfituese të Skemës së Asstencës Sociale gjatë Covid-19. (Hotel Sirius, ora 11:45)

- Qendra për Këshillim, Shërbime Sociale dhe Hulumtime prezanton hulumtimit “A po ndryshon koncepti i atësisë në Kosovë?”. (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdlUfSJPvTqynWzbxg2lXiq2Csq7vFeKnBg_kVgfvyHCkfpkQ/viewform,  ora  16:00)