07 Korrik 2020

KE organizon për herë të parë mbledhje për Brezovicën

Prishtinë, 10 qershor - Zyra ndërlidhëse e Komisionit Evropian organizoi sot për herë të parë një mbledhje të nivelit të lartë për rivitalizimin e Brezovicës. Në mesin e pjesëmarrësve ishin zyrtarë të lartë qeveritarë si dhe palët e interesuara lokale dhe ndërkombëtare.

Renzo Daviddi, Shef i Zyrës ndërlidhëse të KE-së pohoi: “Rivitalizimi i rajonit të Brezovicës është i rëndësishëm për ekonominë e Kosovës. Ajo mund të bëhet vetëm me anë të një çasjeje të gjithanshme.

Qëllimi i saj është për t’u siguruar se qytetarët e Brezovicës përfitojnë sa i përket infrastrukturës së përmirësuar, mundësive më të mira për punësim gjatë tërë vitit përderisa e mbrojnë mjedisin natyror.”

Zëvendëskryeministri Hajredin Kuçi premtoi se Qeveria do të ofrojë përkrahje për përmirësimet e nevojshme në infrastrukturën publike të Brezovicës.

Kryetari i Shtërpcës, Bratislav Nikolić, e përshëndeti çasjen e propozuar, dhe nënvizoi rëndësinë që vendësit t’u prijnë fuqishëm procesve dhe angazhimit. 

Zyra ndërlidhëse e KE-së ka kontraktuar një kompani të specializuar për të krijuar një plan zhvillimor për këtë rajon. Ajo po ashtu do ta përkrahë Qeverinë për të marrë vendime ligjore e strategjike dhe po ashtu do t’i  ndihmojë Agjencisë Kosovare të Privatizimit për ta organizuar një konferencë të investuesve më vonë gjatë vitit 2010. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 7 Korrik 2020

- Dr. Basri Sejdiu do të mbajë konferencë për media lidhur me vendimin e Bordit Drejtues për shkarkimin nga detyra e drejtorit të përgjithshëm të SHSKUK. (QKUK, ora 11:00)

- Ministri i Drejtësisë Selim Selimi do të vizitoje Komunën e Prishtinës. (Ndërtesa e Komunës së Prishtinës, ora 11:00)

- Kryetari i Sindikatës së Pavarur të Sektorit Privat të Kosovës, Jusuf Azemi do të mbaj takim me Ministren e financave, znj. Hikmete Bajrami me të cilën do të bisedoj lidhur me pagesën e pagave të  punëtorëve nga pakoja emergjente, tërheqjen e mjeteve për punëtorë nga fondi i kursimeve si dhe eliminimin e gabimeve teknikeve gjatë  aplikimit për pakon fiskale emergjente. (Kabineti i ministres Bajrami, ora 11:00)

- Kryetari i Sindikatës së Pavarur të Sektorit Privat të Kosovës, Jusuf Azemi pas takimit me Ministren e financave, znj. Hikmete Bajrami do të mbaj konferencë për shtyp, ku do të ju njoftojë lidhur me këtë takim. (Zyret e Sindikatës në objektin e ish Gërmisë, ora 11:45)

- Lëvizja Vetëvendosje! mban konferencë për media në të cilën flet nënkryetari Besnik Bislimi. (Zyret e LV-së në Arbëri, ora 12:00)

- Me hapjen e ekspozitës multimediale në hapësirat e SENSE Qendrës në Pulë, Qendra për Drejtësi Tranzicionale në bashkëpunim me Fondin për të Drejtën Humanitare Kosovë nisin kampanjën me titull: Srebrenica 25: Së bashku kundër virusit të mohimit në ditën kur në vitin 1995 ka rënë Srebrenica. (Transmetim direkt livestream http://srebrenica.sensecentar.org, ora 17:00)

- Komuna e Rahovecit mban dëgjim publik me banorët të fshatrave Malësi e Vogël dhe Gexhë. (Objekti i Shkollës Fillore të Mesme të Ulët “Skender Kastrati” në fshatin Malësi e Vogël, ora 19:00)

- Komuna e Rahovecit mban dëgjim publik me banorët të fshatrave Ratkoc, Dejnë, Vrajak dhe Bratotin. (Objekti i Shkollës  Fillore të Mesme të Ulët “4 Dëshmorët” në fshatin Ratkoc, ora 20:00)