19 Janar 2020

GAP prezanton hulumtimin për 'luftën' për meditje dhe udhëtimet zyrtare

Prishtinë, 11 dhjetor - Në kuadër të Javës kundër korrupsionit, Instituti GAP organizon tryezë diskutimi me temë "Lufta për meditje: poltikat kundërthënëse të qeverisë mbi udhëtimet zyrtare".

Me qëllim të identifikimit dhe krahasimit të praktikave për menaxhimin e mëditjeve në institucione publike, Instituti GAP ka kryer një hulumtim të gjerë me sekretarët e përgjithshëm të ministrive dhe me shërbyesit civilë në nivel të ministrive, komunave, agjencive të pavarura dhe Kuvendit të Kosovës.

Rezultatet e këtij hulumtimi do të prezantohen gjatë tryezës.

Disa prej pyetjeve që do të adresohen në këtë konferencë janë: A kanë institucionet e Kosovës një sistem të unifikuar të ndarjes së mëditjeve për udhëtime zyrtare? Si vendoset nëse një trajnim ose diskutim për ndonjë dokument duhet të mbahet brenda apo jashtë Kosovës? Cilat janë përshtypjet e shërbyesve civilë për bazën ligjore dhe praktikat e ndarjes së mëditjeve? 

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 janar 2020 - Federata e Futbollit e Kosovës do të fillojë projektit zhvillimor “Elite Youth Development Programme U15”, i cili do të realizohet në të gjitha regjionet. (Fusha e mbuluar “Prince” në lagjen Arbëri në Prishtinë, ora 9:00)

- Kryeministri në detyrë, Ramush Haradinaj merr pjesë në Akademinë Solemne “Faleminderit Shqipëri”. (Qendra “BogdaniPolis”, Katedralja “Shën Nënë Tereza”, ora 10:00)

- Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, do të marrë pjesë në Akademinë Solemne “Faleminderit Shqipëri”.  (Qendra “Bogdanpolis” në Prishtinë, ora 10:00)

- Teatri i Qytetit të Prishtinës 'Dodona' shfaq premierën për fëmijë “Fjalët magjike” nga Alba Loxha e në regji të Shkurtë Aliut e cila trajton nevojën e përdorimit të fjalëve magjike: “më fal”, “të lutem”, “faleminderit” etj., nga fëmijët. (Teatri Dodona, ora 12:00)