21 Shkurt 2020

FIQ ndan 160 mijë euro grante për të mbështetur vetëpunësimin

Prishtinë, 23 gusht - Forumi për Iniciativa Qytetare (FIQ) në bashkëpunim me Universitetin LINK Campus nga Italia, dhe mbështetur nga Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë, janë në fazën e implementimit të projektit “Përshpejtimi i vet-punësimit dhe ndërmarrësisë në Kosovë”.

Ky projekt do të rris drejtpërdrejtë punësimin e të rinjëve me kushte të vështira socio-ekonomike, duke i nxitur të prezantojnë dhe të zhvillojnë idetë e tyre të ndërmarrësisë lidhur me sektorin e bujqësisë dhe Teknologjisë së Informacionit dhe Komunikimit.

Prej datës 26 deri më 29 gusht 2019, juria profesionale do të bëj përzgjedhjen e 20 start-upeve me potencial më të madh për të krijuar vende pune.

Ato do të shpërblehen me grante në vlerë deri në €8,000, dhe poashtu do të kenë mundësinë për të ngritur fonde nga investitorët.

Ky projekt është i financuar nga Bashkimi Evropian, i menaxhuar nga zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë dhe implementohet nga FIQ dhe LINK Campus University.

Kalendari

- Fillon kampionati ekipor në pingpong. (Salla e pingpongut në Prishtinë, ora 10:00)

- Grupi për Studime Juridike dhe Politike organizon konferencën për media ku do të prezantohet punimi me titull “Pesë gjërat që Qeveria e re e Republikës së Kosovës duhet t’i ketë parasysh sa i përket dialogut Kosovë-Serbi”. (Qendra e Konferencave ‘Orion’, ora 10:30)

- Federata e Arteve Mikse Marciale e Kosovës, mban konferencë për medie në prag të organizimit të Kosova Fighting Series 1. (Shtëpia e Sporteve, ora 11:00)

- Anibar International Animation Festival organizon koncertin me "Brumz Blluz". (Kinema Jusuf Gërvalla në Pejë, ora 21:30)