10 Korrik 2020

Fed-i ruan të pandryshuar normën e fondeve federale

 Washington, 20 qershor - Bordi i anëtarëve i Sistemit të Rezervës Federale të ShBA-së (Fed) shpalli të mërkurën se do të ruajë të pandryshuar normën e fondeve federale në 2.25 % deri 2.5 %, duke thënë se do të marrë masat e duhura për të siguruar zgjerimin e vazhdueshëm të ekonomisë amerikane, përballë shtimit të faktorëve të pasigurt në ekonominë e vendit.

Në një deklaratë të publikuar pas një mbledhjeje të rregullt dyditore për politikën monetare, Fed-i tha se të dhënat duke filluar që nga maji tregojnë se tregu amerikan i punësimit ka ruajtur gjallërinë, veprimtaria ekonomike kanë pasur zgjerim të qëndrueshëm dhe rritja e konsumit familjar ka qenë relativisht e shpejtë në krahasim me muajt e parë të vitit, por rritja e investimeve në kapital themelor ka mbetur e dobët. Gjatë 12 muajve të fundit, inflacioni i përgjithshëm në ShBA ka qenë nën 2%.

Qysh nga dhjetori i vjetshëm, Fed-i e ka ruajtur normën e fondeve federale në 2.25 % - 2.5 %.

Kalendari

Ngjarjet e datës 10 Korrik 2020

- Drejtoria e Turizmit dhe Zhvillimit Ekonomik do të bëjë hapjen e Qendrës Artizanale në Prizren, ku do të mbahen pesë kurse të ndryshme si: Djegie ne Dru, Reliev në letër, Rrobaqepje, Punim të Shajakut si dhe Dizajnimi i Veshjeve Moderne. (ish objektin e Megasportit në qendër të Prizrenit, ora 11:00)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi do të vizitojë Komunën e Gjakovës ku do të takohet me Kryetarin e Komunës së Gjakovës Ardian Gjini. (Komuna e Gjakovës, ora 11:00)

- Vazhdimi i seancës plenare të Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Salla e Kuvendit, ora 11:00)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi dhe Kryetari i Komunës së Gjakovës Ardian Gjini vizitojnë Ndërmarrjen publike ‘’KRU Gjakova’’. (Gjakovë, ora 11:30)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi dhe Kryetari i Komunës së Gjakovës Ardian Gjini vizitojnë Impiantin e Trajtimit të Ujërave të Ndotura projekt që është duke u realizuar në Komunën e Gjakovës. (Gjakovë, ora 11:50)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi dhe Kryetari i Komunës së Gjakovës Ardian Gjini vizitojnë ndërmarrjen publike Ngrohtorja e Qytetit – ndërtimi i Ngrohtores së re të qytetit Impianti I koogjenerimit me biomasë, projekt që është duke u realizuar në Komunën e Gjakovës. (Gjakovë, ora 12:20)

- Mbahet seanca plenare e Kuvendit të Republikës së Kosovës në të cilën raporton Kryeministri lidhur me menaxhimin e pandemisë COVID-19. (Salla e Kuvendit, ora 16:00)