10 Gusht 2020

Do të ulet Barra Administrative për të rritur punësimin dhe investimet

Prishtinë, 14 korrik - Zëvendëskryeministri i parë i Republikës së Kosovës, ka biseduar sot me Drejtorin e Zyrës së GIZ-it në Kosovë, z. David Oberhuber, Shefen e Zyrës për Bashkëpunim për Zhvillim nga Ambasada Gjermane, znj. Anja Becky dhe udhëheqësin e ekipit të projektit të Qeverisjes Financiare, Kadri Sternberg.

Në këtë rast, ku është biseduar për Programin për Zvogëlimin e Barrës Administrative dhe legjislacionet të tjera të cilat Qeveria po i përkrah me qëllim që të kontribuoj në zhvillimin e një kornizë adekuate të politikave, bashkëbiseduesit u dakorduan që të bëhet ulja e barrës administrative, e cila do të ndikoj direkt në rritje ekonomike dhe do të krijoj mundësi për rritjen e investimeve.

Zëvendëskryeministri Tahiri, vuri theksin se Barrierat administrative janë si zinxhirë që e mbajnë ekonominë tonë poshtë. “Ne duhet t’iu japim bizneseve tona shanse të rriten në mënyrë që ata të investojnë dhe të punësojnë sa më shumë njerëz. Kësisoj ulja e barrës administrative me 30% do të na japë rritje ekonomike midis 1.6% dhe 3.6% të PBB-së”, tha zëvendëskryeministri Tahiri.

Po ashtu, zëvendëskryeministri Tahiri tha se ne duhet thyer zinxhirët, në mënyrë që të zhbllokojmë këtë rritje, duke eliminuar të gjitha procedurat e panevojshme, thjeshtuar ato që i duhen shoqërisë sonë dhe investuar në shërbime digjitale. Në këtë frymë, siç tha ai, politika për zvogëlimin e Barrës Administrative do të bëhet pjesë e pandashme e vendimmarrjes së Qeverisë. 

Në frymën e bashkëpunimit dhe partneritetit strategjik, u pajtuan të përqendrojnë përpjekjet në Ligjin për Qeverinë, Ligjin për Pagat dhe planifikimin e politikave qendrore dhe lokale.

Zëvendëskryeministri Tahiri, falënderoi Zyrën e GIZ-it në Kosovë dhe Ambasadën Gjermane për përkrahjen dhe udhëzimet e tyre të vazhdueshme për Qeverinë e Republikës së Kosovës dhe proceset e reformës në Kosovë. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 Gusht 2020

- Qendra në Shtetet e Bashkuara të Amerikës organizon Tubimin e parë interaktiv virtual me Kryeministrin e katërt të Republikës së Kosovës, Albin Kurti, për të diskutuar situatën aktuale politike në Republikën e Kosovës dhe rolin që mund të luajnë shqiptaro-amerikanët dhe shqiptaro-kanadezët në zgjedhjet e ardhshme. (Virtualisht në Zoom:  https://bit.ly/LVVShBAAug9, 13:00)