26 Shtator 2020

Disa objektet të trashëgimisë moderne të Kosovës të rrezikuara nga AKP-ja

Prishtinë, 6 nëntor - Komiteti ndërkombëtar për dokumentimin dhe konzervimin e Modernizmit ka reaguar rreth së ardhmës së rrezikuar dhe shkatërimit të objekteve që i përkasin periudhës së modernizmit e që janë nën menaxhimin e Agjencionit Kosovar të Privatizimit.

 Bekim Ramku drejtor i KAF ka thënë se në letrën që i është dërguar drejtorit menaxhues të AKP-s Valon Tolaj DoCoMoMo cek disa nga objektet në Prishtinë të cilat janë të rrezikuara nga jokonsiderata e treguar nga AKP-ja për trashëgiminë moderne të Kosovës, të cilën DoCoMoMo_International e vlerëson si pjesë shumë të rëndësishme të Modernizmit Evropian.

"DoCoMoMo_International cek se pas tentimit për tu takuar me menaxhmentin e AKP-së dhe neglizhencës së treguar nga ana e tyre, kjo letër do i dërgohet insitucioneve relevante të Kosovës dhe atyre ndërkombëtare". ka theksuar Ramku. 

DoCoMoMo_International është nisma me e madhe globale që angazhohet për mbrojtjën e Modernizmit, si dhe shërben si trup konsultues për UNESCO-n.   
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 26 Shtator 2020

- Partia Socialdemokrate do të mbaj një aktivitet afër bankës "Pro Credit Bank". (Përballë rektoratit të UP-së, lagjia "Tre Sheshirat", ora 13:00)

- Platforma Bashkë-krijuese GërrGërr organizon ditën e dytë të programit, “Kuzhina Anasjelltas”. (Kino Bahçe, te Lumbardhi në Prizren, ora 18:00)

- Mbahet nata e dytë e edicionit të festivalit Lahuta, Okarina Polifionia. (Ambientet e Qendrës për zhvillimin e kultures tradicionale në Prishtinë, ora 18:30)